Zeci de părinţi şi profesori ai elevilor de la liceul „Henri Coandă”...

Zeci de părinţi şi profesori ai elevilor de la liceul „Henri Coandă” PROTESTEAZĂ la inspectorat. De ce refuză comasarea cu fostul liceu CFR UPDATE 2 Cum s-au încheiat discuțiile FOTO

17
DISTRIBUIȚI

Peste 30 de profesori şi părinţi ai elevilor de la Liceul Henri Coandă din Timişoara s-au adunat în faţa Inspectoratului Şcolar Timiş, în jurul orei 13. Aceştia sunt nemulţumiţi că IŞJ Timiş doreşte să-i unifice cu cei de la Dimitrie Leonida, fostul liceu CFR. Protestatarii au lipit câteva afişe pe gardul inspectoratului pe care scrie „Coandă e şcoala noastră, nu tarlaua voastră”, „Suntem oameni cu mândrie, nu dosare cu hârtie”, „Am muncit eficient, vrem să ne trataţi corect”.

Emilia Lăzărel, profesor la liceul Henri Coandă ne-a declarat că dascălii şi părinţii sunt nemulţumiţi că inspectoratul nu i-a consultat înainte ca cele două licee să fie comasate. „Noi avem rezultate deosebite, ne-am realizat toate clasele, avem copii foarte buni, iar liceul Dimitrie Leonida trei ani la rând a avut promovabilitate <<zero>> la BAC. Ne pare rău de aceşti copii, dar nu au ce să caute la noi”.

Protestatarii au intrat în sediul IŞJ Timiş şi au început să scandeze.

UPDATE Inspectorul adjunct, Francisc Halsz, a ieşit să discute cu protestatarii şi le-a spus că, pentru moment, conducerea instituţiei este în şedinţă a consiliului de adminsitraţie şi că, atunci când aceasta se va încheia, cinci reprezentanţi ai liceului vor fi primiţi la discuţii.

Profesorii şi părinţii au refuzat să plece de pe holurile inspectoratului şi aşteaptă explicaţiile conducerii IŞJ. Daniela Pârva, un alt profesor care participă la protest, a ținut să precizeze că sunt înscriși la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” aproape 700 de elevi, iar de la fostul liceu CFR ar urma să vină 660 de copii. „Noi nu mai avem săli goale, nu știu unde vor învăța”, a spus revoltat dascălul. După ce protestatarii au strigat de câteva ori în sediul ISJ Timiș „Coandă-i școala noastră, nu tarlaua voastră”, inspectorul școlar adjunct Francisc Halasz a venit în fața acestora pentru a le spune că „avem consiliu de administrație. După ce terminăm, o să discutăm cu cinci reprezentanți ai colegiului”.

UPDATE 2 Două ore au discutat reprezentanții celor două școli, inspectorii școlari, dar și Mihai Costa, șeful Direcției Instituţii Şcolare, Medicale, Sportive şi Culturale din cadrul Primăriei Timișoara, la sediul Inspectoratului Școlar Timiș. „Școala noastră nu are capacitatea de a primi încă zece clase de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”. Rămâne ca primăria împreună cu inspectoratul școlar să reanalizeze situația și să decidă”, ne-a spus Constantin Rotariu, directorul Colegiului Tehnic „Henri Coandă”

Crenguța Bratu, profesor în cadrul colegiului, a ținut să precizeze că au fost depuse două memorii la Inspectoratul Școlar Timiș, Primăria Timișoara, iar un altul a fost trimis Ministerului Educației Naționale.


„Acum câteva luni, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” ar fi trebuit să fuzioneze cu Liceul Auto, dar reprezentanții Colegiului „Dimitrie Leonida” au refuzat. Atunci putem să refuzăm și noi acum. Inspectorii școlari au spus că au decis aceste comasări pentru a ajuta școlile aflate în impas”, a precizat cadrul didactic.

Pe de altă parte, Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, spune că, în acest moment, ISJ Timiș își menține punctul de vedere cu privire la comasări. „Cred că am reușit, în cadrul întâlnirii, să explicăm care au fost obiectivele noastre cu privire la această fuziune. Noi încercăm să dezvoltăm un liceu tehnologic puternic și nu să ducem spre pierzanie două licee tehnologice. Sper că am reușit să-i convingem de bunele noastre intenții”, a explicat Aura Danielescu. Marți, reprezentanții celor două școli, ai Inspectoratului Școlar Timiș și ai Primăriei Timișoara urmează să se întâlnească din nou.

17 COMENTARII

  • Te rog sa imi explici ce intelegi tu prin rasism si a emana rautate si de ce acuzi niste oameni care nu fac altceva decat sa apere scoala pentru care au muncit (altii si zeci de ani)? Am terminat la Coanda, iar lipsa claselor chiar reprezinta o problema, sunt clase care functioneaza si la parterul caminului. Din punctul meu de vedere aceasta fuziune este pur si simplu o decizie proasta si iti si argumentez. In primul rand, orele nu s-ar putea desfasura altfel decat in doua ture de dimineata si dupa-masa (din start o aiureala totala, iti dai seama ca jumatate dintre elevi sunt navetisti, cel putin in situatia colegiului Coanda si nici locuri in camine nu sunt nu stiu cate, nu toti isi permit sa cheltuiasca banii pe chirii pe nu stiu unde prin Timisoara), in al doilea rand liceul CFR ar trage in jos prestigiul colegiului Coanda (Coanda a avut in fiecare an copii olimpici, proiecte cu elevii, calitatea oamenilor e alta, ce sa mai zic de rata promovabilitatii la bac), iar in al treilea rand, draga Oana, tin sa te anunt ca profesorii de la Coanda nu au nimic cu elevii de la CFR. Profesorii de la Coanda au in principal o problema cu cei de la ISJ pentru ca nu au fost in stare sa informeze corespunzator si nici nu au onorat invitatia profesorilor colegiului Coanda la consiliul profesoral ce s-a desfasurat azi.

 1. 1. Iar minciuni si manipulare? Pentru cei interesati, va rog sa consultati siteul http://www.edu.ro , rezultate la bacalaureat 2013, 2014 si o sa constatati ca nu suntem cea mai slaba scoala cum , din nou, s-a vehiculat in presa! Si asta datorita pregatirii suplimentare care se face cu elevii. Cei care isi permit sa ne denigreze nu stiu ce inseamna sa recuperezi elevi cu medii de 5 sau mai mici la admitere si sa-i aduci chiar la note de peste 8 la bacalaureat.
  2. Majoritatea copiilor nostri provin din familii modeste dar sunt copii educati, cu mult bun simt si chiar daca nu sunt de elita, au multe calitati pe care multi nu le au. Cine ne da dreptul sa-i marginalizam?Toti absolventii nostri sunt sau studenti sau sunt angajati calificati si nu ingroasa randul somerilor!
  3. Nu am refuzat unirea cu liceul Auto ci am solicitat sa fie ei mutati la noi datorita dotarii extraordinare a scolii noastre si asta pe munca noastra, a dascalilor care pun suflet in tot ceea ce fac si deoarece pentru elevii nostri (majoritatea navetisti – care fac ore pe naveta) ar fi foarte greu samai ajunga si la Liceul Auto. Noi nu dispretuim pe nimeni si nici nu ne este teama de colegii nostri! Dar tocmai datorita dotarilor noastre nu mai suntem lasati in pace,spatiile noastre sunt ravnite de foarte multi. Nu mi se pare normal ca datorita intereselor unora ,mereu elevii nostri sa fie pusi la zid!
  4. Noua nu ne este rusine sa recuperam nici un copil –aceasta este menirea unui dascal!Acum doi ani, una dintre elevele care a luat o nota buna la bacalaureat a provenit de la vestitul Colegiu ,,H. Coanda” unde a repetat 2 ani. Nimeni nu s-a straduit sa o recupereze – dar noi am reusit!Este usor sa lucrezi cu elevi foarte buni,dar ce facem cu cei care vin cu o pregatire modesta din gimnaziu?Ei nu mai trebuie sa aiba nici o sansa? Ce sa facem cu elevii care au avut mai putine sanse in viata? Sa-i lasam de izbeliste? Personal , puteam sa plec de la aceasta scoala cu multi ani in urma. Dar nu am facut-o! De ce ? Pentru ca eu cred in ceea ce facem si mai mult de atat am cautat sa-i ajutam in diferite moduri pe copiii nostri. Si atunci de ce suntem priviti cu dispret? Nu avem raie!!! Si ne mai simtim ofensati cand cei din tarile civilizate ne privesc cu dispret? Ne consideram discriminati! Dar noi discriminam proprii nostri copii si colegi!
  5. La liceele tehnologice periferice elevii intra la liceu cu medii foarte mici! Oare de ce? Peste tot se vehiculeaza ideea ca scolarizarea nu se face in functie de cerintele de pe piata muncii (lucru foarte adevarat – foarte multi absolventi de facultate pentru a-si gasi loc de munca fac cursuri, pe bani multi, de recalificare) si asta deoarece se merge in proportie foarte mare pe o pregatire teoretica. Daca clasele de la profil teoretic nu ar fi in numar atat de mare si la liceele tehnologice ar intra elevi cu medii mult mai mari iar cei cu medii sub 5 normal ar fi sa nu poata accede la liceu, iar cei care doresc sa urmeze si liceul sa fie ajutati cu un an de pregatire suplimentara – asa cum era inainte.
  6. Noi nu am cerut comasare, nici noua nu ni s-a cerut nici o parere si atunci dupa ani de munca (uneori supraomeneasca)sa fim mereu si mereu desconsiderati?
  7. Nu pot intelege pozitia colegilor nostri de la Colegiul ,,H. Coana” care, majoritatea, cunosc scoala noastra din interior (de la cursurile de perfectionare contina care s-au tinut la noi in scoala, examene, schimburi de experienta etc)

 2. Nu este vorba de rasism , este vorba despre faptul ca Henri Coanda mereu a dorit sa scoata ceva bun din elevii scolii. Este mare diferenta intre elevii din Coanda si cei din CFR… Cu venitea CFR-ului s-ar distruge scoala!

 3. Nu suntem rasisti si nici nu emanam rautate, doar ca nu ni se pare normal ca si colegiul nostru sa permita asa ceva, avand in vedere ca Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” nu este tocmai un colegiu bine vazut si mult sub nivelul Colegiului Coanda.

 4. Oana2, limbajul folosit de tine spune multe… auzi tu la ea: „Hai mucles ca te haules.” (cultura rroma daca nu ma insel, asa-i? este? ti-ai cautat-o cu lumanarea, dar nu imi permit sa te jignesc deoarece am fost inavatata -culmea de catre profii de la Coanda- ca nu e frumos sa aduci jigniri nimanui).
  Estera, pardon, doamna Estera, sa verificam site-ul edu sa vedem ce? ca in 2014 ati reusit sa bagati doar 36 de elevi in bac si doar 6 au fost in stare sa promovoveze? (nu e chiar asa de stralucita situatia). Nu va simtiti atat de ofensata pentru ca imaginea perceputa de socitate e facuta de voi profesorii Colegiului Leonida si de elevii acestuia. Daca se cauta vinovati si raspunsuri la intrebari de genul: „De ce suntem vazuti asa?” ar trebui sa cautati suspectii printre voi si stiti bine ca asa e!

 5. Degeaba protesta cativa profesori,COANDA NU MAI E CE A FOST ODATA. SI IN MARE PARTE, VINA E A DIRECTORIILOR.IN ULTIMI DOI ANI S-AU SCHIMBAT MULTI PROFESORI,AU PLECAT AIA BUNI SI AU VENIT UNI CARE NICI MACAR NU STIU CE MATERIE PREDAU.AU VENIT ALTII DIN PENSIE CARE DPDV PSIHIC TREBUIAU SA FIE LA JEBEL NU LA CATEDRA: DE EX D-NA CORCEA PROFESOARA DE ROMANA A VENIT DIN PENSIE SA PREDEA LA COANDA,DAR ESTE UN DEZASTRU,INTREBATI ELEVII DE A12A DE CORCEA SI VEDETI CE O SA VA SPUNA,DAR ASTA E, DANSA ESTE CUNOSTINTA DIRECTORULUI.ALT EXEMPLU,PROFESORI DE SPECIALITATE CARE AU SPUS CHIAR EI CA NU CUNOSC MATERIA PE CARE O PRDAU. VA MULTUMESC DL.DIRECTOR PENTRU DNA CORCEA,ATI STRICAT ANUL A PESTE 120 DE ELEVI.DACA O SA CONTINUATI CU ASA PROFESORI CUM SUNT UNI VENITI IN ULTIMI 2 ANI(,SE STIU EI CARE,AI STIU SI ELEVII, AI STIU SI INCA MAJORITATEA PROFESORIILOR MERITUOSI SI COMPETENTI)VETI RUINA UN LICEU CU RENUME.

 6. Cu romana pe care o etalezi pe-aici nici nu ma mir ca Ana Corcea va rupe in doua :). Esti putin semianalfabet tu, asa ca era mai bine cred, sa te fi abtinut de la comentarii si sa pomenesti ca ai fi vreun elev al liceului Henri Coanda. Culegerea de comentarii a Anei Corcea „elevule anonim cthc” a fost pentru multe generatii carte de capatai pentru examenul de Bacalaureat, dar tu nu ai de unde sa stii pentru ca cel mai probabil tu nu ai aprofundat limba romana la un asemenea nivel incat sa te lovesti de cartea Anei Corcea :). Din cate imi amintesc eu, Ana Corcea era profesoara la Liceul Economic pe vremuri, tu nu esti nimic, deci ce te califica pe tine s-o califici pe Ana Corcea ca pe-o incapabila?
  Invata limba romana „elevule anonim cthc” las-o pe Ana Corcea, ca ea are ani de predat cat nu ai tu de viata 😉

 7. Cu romana pe care o etalezi pe-aici nici nu ma mir ca Ana Corcea va rupe in doua :). Esti putin semianalfabet tu, asa ca era mai bine cred, sa te fi abtinut de la comentarii si sa pomenesti ca ai fi vreun elev al liceului Henri Coanda. Culegerea de comentarii a Anei Corcea „elevule anonim cthc” a fost pentru multe generatii carte de capatai pentru examenul de Bacalaureat, dar tu nu ai de unde sa stii pentru ca cel mai probabil tu nu ai aprofundat limba romana la un asemenea nivel incat sa te lovesti de cartea Anei Corcea :). Din cate imi amintesc eu, Ana Corcea era profesoara la Liceul Economic pe vremuri, tu nu esti nimic, deci ce te califica pe tine s-o califici pe Ana Corcea ca pe-o incapabila?
  Invata limba romana „elevule anonim cthc” las-o pe Ana Corcea, ca ea are ani de predat cati nu ai tu de viata 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.