ALBA VALAHICA – poveste la ceas de seară (P)

ALBA VALAHICA – poveste la ceas de seară (P)

0
DISTRIBUIȚI

alba valahica

Puritate, inocenţă, curăţenie, sobrietate, emoţie – un cumul de însuşiri care exprimă semnificaţia albului. Alba Valahica de la Davino este un vin care integrează perfect aceste trăsături alături de caracteristicile date de cel mai de tradiţie soi românesc de struguri albi – Feteasca Albă – şi performanţele oenologilor din Dealu Mare, de la UNICOM PRODUCTION.  Este ca într-o poveste în care personajul principal câştigă onest locul binemeritat şi cucereşte mulţimea, afişând fără ostentaţie tot ce are mai bun şi jucând cartea sincerităţii.


Simplu.

Feteasca albă este soiul care deţine în viticultura românească cele mai mari suprafeţe. Este cultivată în majoritatea podgoriilor, mai ales în Moldova şi Transilvania. Este un vin cu poveste, un vin care se integrează perfect în istoria vitivinicolă a României moderne.

Feteasca Albă materializată în Alba Valahica are eleganţă, este delicată şi fină, extrem de uşor de băut şi cu potenţial de evoluţie pe termen scurt. Vinul este floral, fructos, cu o fineţe specială. În miros detectăm timid nuanţe de flori albe, tente minerale, gustul este proaspăt, bine echilibrat, fin, generos, amplu.

Este excelent în compania, aperitivelor, mâncărurilor cu pui, cu peşte sau fructe de mare. Temperatura optimă de servire este de 12 grade.

Dacă v-am stârnit atenţia şi pofta, trebuie doar să faceţi o plimbare în oraş. Vinul se găseşte în restaurante dar şi în magazinele specializate precum Bibliotheka, The Store şi Cămara cu Mirodenii !