Alertă cu bombă la două bănci din Chişinău, înaintea vizitei lui Klaus...

Alertă cu bombă la două bănci din Chişinău, înaintea vizitei lui Klaus Iohannis

0
DISTRIBUIȚI

O alertă cu bombă a fost declanşată la două bănci din Chişinău, a anunţat poliţia în urma unui apel primit de la angajaţii serviciului de pază, în timp ce preşedintele român Klaus Iohannis este aşteptat marţi după amiază în capitala moldoveană, scrie Mediafax.

„Este vorba despre filialele a două bănci diferite, una se află pe strada Columna, iar alta pe Bănulescu-Bodoni”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei municipale, Adrian Jovmir pentru portalul Unimedia.md.

Potrivit PRO TV Chişinău, alerta este în desfăşurare la Banca de Economii de pe strada Columna şi la o filială a Băncii Sociale de pe strada Bănulescu-Bodoni.

Cele două bănci se află de trei luni sub administrare specială după ce s-ar fi depistat fraude. Centrul Naţional Anticorupţie, care a iniţiat dosare pe marginea acestor cazuri, a anunţat că valoarea prejudiciului este de aproximativ 28 de miliarde de lei moldoveneşti (1,33 de miliarde de euro).

În urma verificărilor s-a constatat că alerta de la Banca Socială a fost falsă, în clădire nefiind găsite obiecte explozibile, transmite PRO TV Chişinău.


Angajaţii băncii au intrat în instituţie pentru a-şi continua activitatea.

La sediul Băncii de Economii continuă însă verificările, anunţă aceeaşi sursă.

Potrivit portalului Unimedia.md, poliţia a primit un apel telefonic în jurul orei 09.00 de la agenţii de pază de la două bănci comerciale din Chişinău, care au anunţat că sediile acestora sunt minate.

Potrivit angajaţilor Băncii Sociale, şeful securităţii instituţiei a primit un mesaj la ora 08.40 prin care era informat că în interiorul clădirii se află un obiect explozibil. Mai multe echipaje de poliţie dar şi genişti se află la faţa locului.

Preşedintele Klaus Iohannis face, marţi şi miercuri, o vizită oficială în R. Moldova, la aproape o săptămână după ce Parlamentul a votat Guvernul condus de Chiril Gaburici, şeful statului având pe agendă convorbiri cu omologul moldovean, cu premierul, dar şi cu liderii principalelor partide politice.

Preşedintele român este aşteptat să ajungă pe aeroportul din Chişinău în jurul orei 15.00, unde va fi întâmpinat de omologul său moldovean, Nicolae Timofti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.