ALERTĂ în Danemarca. Un al doilea ATAC armat a avut loc la...

ALERTĂ în Danemarca. Un al doilea ATAC armat a avut loc la Copenhaga. Doi suspecţi au fost împuşcaţi mortal de poliţişti

0
DISTRIBUIȚI

impuscaturi copenhaga danemarcaUn al doilea atac armat a avut loc la Copenhaga la aproximativ zece ore după primul incident armat, produs sâmbătă după-amiază, şi soldat cu un mort şi trei răniţi, informează CNN. Potrivit presei locale, poliţia daneză a împuşcat mortal, duminică dimineaţa, un bărbat considerat suspect, după ce un alt bărbat a fost împuşcat mortal în urma schimbului de focuri din faţa sinagogii.

Poliţia daneză a confirmat că ofiţeri au împuşcat un bărbat considerat suspect în apropiere de staţia Nørrebro din Copenhaga duminică dimineaţa, imediat după ora locală 5.00 (6.00, ora României).

Forţele de ordine investigau duminică dimineaţa dacă bărbatul împuşcat se află în spatele atacului armat comis sâmbătă după-amiaza în capitala daneză la Centrul cultural Krudttønden din cartierul Østerbro, unde se desfăşura o dezbatere despre artă, blasfemie şi libertatea de exprimare, la care participau şi controversatul caricaturist suedez Lars Vilks şi ambasadorul Franţei Francois Zimeray.

Într-un incident separat, către ora locală 1.00 (2.00, ora României), un bărbat, membru al comunităţii evreieşti, a fost împuşcat mortal după ce acesta a deschis focul asupra unor poliţişti, în apropierea unei sinagogi.


Doi poliţişti au fost răniţi, unul în picior şi celălalt la braţ.

Bilanţul incidentelor armate de la Copenhaga creşte astfel la trei morţi şi şase răniţi, după atacul armat de la conferinţă, soldat cu un civil mort şi trei poliţişti răniţi. Bărbatul ucis la Centrul Østerbro din Krundttønden era un civil în vârstă de 55 de ani şi nu 40, aşa cum a anunţat poliţia anterior.

Cel puţin o persoană a fost ucisă sâmbătă după-amiaza într-un atac armat asupra centrului cultural Krudttønden din cartierul Østerbro, la Copenhaga, unde se desfăşura o dezbatere despre artă, blasfemie şi libertatea de exprimare.

Potrivit ziarului danez, ţinta probabilă a atacului a fost controversatul caricaturistul suedez Lars Vilks, unul dintre participanţii la eveniment la care era prezent şi ambasadorul Franţei Francois Zimeray.

Potrivit site-ului TheLocal.dk, poliţia daneză a confirmat că o persoană a murit în urma atacului, care ar fi fost „plănuit”, iar cei doi presupuşi atacatori se află în continuare în libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.