ALERTĂ TERORISTĂ în Germania: Poliţia a decis anularea celui mai mare carnaval...

ALERTĂ TERORISTĂ în Germania: Poliţia a decis anularea celui mai mare carnaval din nordul ţării. „Există o ameninţare cu privire la comiterea unui atac de natură islamistă” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Braunschweig_Schoduvel_festival

Autorităţile germane au declanşat duminică o alertă din cauza unui atac terorist „de origine islamistă” şi au anulat cel mai mare carnaval organizat în nordul Germaniei, în oraşul Braunschweig, relatează postul Deutsche Welle (DW) în pagina electronică.

Primarul oraşului Ulrich Markurth (SPD) şi organizatorul paradei Gerhard Baller au anulat carnavalul cu puţin înainte de ora locală 11.00 (12.00, ora României). Evenimentul urma să înceapă la ora locală 12.20 (13.20, ora României).

Poliţia din Braunschweig a anunţat că evenimentul a fost anulat după ce surse de stat de încredere au aflat despre „o ameninţare concretă” cu privire la comiterea unui atac „de natură islamistă”.

Poliţia le-a cerut vizitatorilor să nu-şi facă apariţia pe traseul paradei.

Parada „Schoduvel” este cel mai mare eveniment din nordul Germaniei şi are loc în weekendul dinaintea începerii postului Paştelui.


Numeroase oraşe includ, de asemenea, care alegorice în paradele pe care le organizează.

Supravegherea a fost sporită duminică dimineaţa la frontiera dintre Danemarca şi Germania, după ce trei persoane au fost ucise iar alte cinci rănite în două atacuri armate, separate, în capitala daneză Copenhaga.

Poliţia din Copenhaga a confirmat duminică dimineaţa că ea crede că un bărbat împuşcat mortal de ofiţeri este autorul ambelor atacuri – primul comis sâmbătă după-amiaza la o cafenea în care un controversat caricaturist suedez, Lars Vilks, găzduia o dezbatere pe tema libertăţii de exprimare, iar al doilea, la o oră după miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, lângă principala sinagogă din Copenhaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.