Apusul jupânilor şi frica argaţilor

Apusul jupânilor şi frica argaţilor

2
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

„Nu mai e control pe nimic. Înainte ştiai că dai un telefon la partid, cine-l ţine pe ălă, cum poţi să rezolvi”, „nu se mai poate face politică aşa.


Am devenit ţinte doar pentru că avem o funcţie publică. S-a ajuns prea departe, se exagerează – te bagă jos cu două declaraţii date de alţii să scape. Termin mandatul ăsta şi plec. Să facă ei politică” – acestea-s spusele unora din zona politico – administrativă, auzite de mine în ultimele zile. Oameni care ani de zile au fost jupâni pe tarlaua lor. Au tăiat şi au spânzurat după cum le-a convenit. Arestările în valuri le-au distrus încrederea în sistemul care ani de zile i-a protejat. Sunt zone pe care nu le mai controlează cu şpagă sau politic, iar necunoscutul este cel mai mai duşman al lor. Apusul jupânilor se apropie încet, încet. În acest timp, de pe margini, argaţii stau pregătiţi să le ia locul. Dar au şi ei frica lor. Că nu o să mai fie niciodată ca-n vremurile de glorie ale jupânilor.

2 COMENTARII

  1. Sa plece jupanii (sau sa fie alungati), sa plece si argatii lor, dar sa se recupereze si prejudiciile, ca altfel stau 1-2 ani la inchisoare, tot pe banii nostrii si pe urma raman sa traiasca o viata si trei generatii cu ce-au furat/spaguit.

  2. Un argat este Popoviciu care a stat in spatele Elenei Udrea , sperând să ajungă el jupân. Dar exista si argatul argatului.Exemplu Sorin Cociubea, pe care Popoviciu la instalat lingă Elena Udrea la ministerul dezvoltării . Oare ce se întâmpla cu argații acum când jupânii sunt la pușcărie ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.