BĂTĂLIE pe un loc în clasa pregătitoare la şcolile de elită din...

BĂTĂLIE pe un loc în clasa pregătitoare la şcolile de elită din Timişoara. Care este cea mai vânată şcoală din oraş

0
DISTRIBUIȚI

liceul pedagogic

Zeci de părinți din Timișoara ai micuților care merg din anul școlar următor în clasa zero s-au trezit cu noaptea-n cap ca să depună dosarul de înscriere la școala la care doresc să-și dea copilul. Deși prichindeii pot fi înscriși în clasa pregătitoare de astăzi și până în data de 13 martie, părinții au luat cu asalt școlile de elită din oraș încă de la primele ore ale dimineții.

De exemplu, la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, cea mai „vânată” școală din oraș, au fost înscriși deja, de la ora 08.00 și până la 10.15, 23 de copii. Asta în condițiile în care unitatea de învățământ a cerut alocarea a două clase pregătitoare în care pot învăța cel mult 50 de copii. „Dacă vor fi înscriși mai mult de 50 de copii, obligația noastră ca școală este să îi primim pe toți cei care locuiesc în circumscripția școlară și să încercăm cumva schimbarea planului de școlarizare.


Vom solicita o suplimentare a numărului de clase. Noi am luat o măsură, în sensul că ne termină patru clase de a IV-a și am cerut două clase de pregătitoare tocmai în ideea de a lăsa două spații libere. Problema noastră ar fi dacă se depășește numărul de patru clase pregătitoare”, a explicat Nicolae Seimeanu, director adjunct al Liceului Pedagogic.

IMG_8063

Și la Colegiul Național Bănățean, în această dimineață au fost depuse 25 de cereri de înscriere. „Părinții au venit încă dinainte de a începe înscrierea, la ora 08.00, și acum este coadă la secretariat. Nu avem ce să facem, lucrăm pe trei calculatoare. Au fost depuse 16 cereri la clasele pregătitoare în Limba Română și nouă la cea cu predare în Limba Germană. Am solicitat ISJ Timiș aprobarea a patru clase cu predare în Limba Română, deci avem 100 de locuri, și una cu predare în Limba Germană – 25 de copii”, ne-a declarat Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean.

Etapa întâi a înscrierilor în clasa pregătitoare se desfășoară între 23 februarie – 13 martie, de luni până vineri între orele 08.00 – 20.00, iar sâmbătă între orele 09.00 – 13.00. În județul Timiș sunt disponibile 6.774 de locuri în 278 de clase pregătitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.