Bilanț dramatic în ceea ce privește copiii abuzați. Câte cazuri au fost...

Bilanț dramatic în ceea ce privește copiii abuzați. Câte cazuri au fost înregistrate anul trecut

0
DISTRIBUIȚI

violenta1371105140-1376812166

În fiecare zi lucrătoare a anului trecut un copil din judeţul Arad a fost abuzat sau neglijat. Bilanțul dramatic rezultă din statisticile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad. Un număr de 242 de cazuri de abuz şi neglijare a minorilor au fost raportate în Arad anul trecut.


Potrivit specialiștilor în protecția copilului, trendul e unul ascendent.

„Comparativ cu anii precendenţi, numărul beneficiarilor Serviciului evaluare şi consiliere în situaţii de abuz, neglijare şi violentă domestică, din cadrul Direcţiei, a crescut constant, cu preponderenţă la categoria de beneficiari copii. Astfel, în 2012 au fost înregistraţi 187 beneficiari, din care 177 copii si 10 adulţi – femei victime ale violenţei în familie. În 2013 am avut 217 beneficiari, din care 204 copii şi 13 adulţi – femei victime ale violenţei în familie. În cursul anului 2014, în evidenţele DGASPC s-a înregistrat un număr de 242 beneficiari, din care 237 copii şi cinci adulţi”, a declarat Vanina Vanci, purtător de cuvânt al DGASPC Arad, citată de Aradon.

Majoritatea sesizărilor privind cazurile de abuz şi neglijare a copilului provin din mediul urban. În total e vorba de 145 de neglijări, 32 de cazuri de abuz fizic (din care 27 copii şi 5 adulţi) şi 14 de abuz emoţional. În opt situaţii a fost vorba de abuz sexual, iar alte 43 de cazuri au fost îndrumate spre alte instituţii cu competenţe în rezolvarea problemelor lor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.