Boala incurabilă a politicienilor locali: dragostea pentru SF

Boala incurabilă a politicienilor locali: dragostea pentru SF

0
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

RATT pare să fie din nou un subiect de mare interes pentru politicienii locali. Nu mai puţin de două idei geniale pe marginea funcţionării regiei au apărut în ultimele săptămâni. Una îi aparţine consilierului local PNL Sandu Ştefan şi se referă la efectuarea unui sondaj care să stabilească de ce oamenii nu circulă cu mijloacele regiei, iar a doua îi aparţine primarului Nicolae Robu, care la sugestia presei, dar şi a cetăţenilor vrea să facă un sondaj privind permiterea accesului animalelor în vehiculele RATT.


Eu nu cred că e nevoie de vreun sondaj de nicio parte. Să luăm mai întâi animalele. Câtă vreme cu RATT circulă tot felul de nespălaţi şi toţi consumatorii de aurolac, plus oamenii atât de needucaţi încât se împing sau dau coate în burtă unor femei însărcinate, eu cred că totul e inutil. Câtă vreme oameni care se comportă mai rău ca animalele circulă cu aceste vechicule de ce să interzici accesul animalelor. Asta pe scurt.

Cât despre a afla de ce oamenii nu circulă cu RATT…. stimaţi domni consilieri, stimate domn primar, sunteţi oameni ca şi noi. Aveţi familii, locuri de muncă şi nevoia de a vă deplasa rapid. Cu toţii ne grăbim şi cred că nimeni nu vrea să arunce bani pe geam. Dar nu cred că e util să faceţi sondaj. Cel mai bine ar fi să circulaţi şi dumneavoastră cu mijloacele de transport în comun. Să staţi în frig până vin, să fiţi călcaţi pe picioare, împinşi, să suportaţi tot felul de mirosuri şi să ajungeţi cu mult mai greu acolo unde aveţi treabă. Apoi, dacă bunul simţ vă mai permite, veniţi să le cereţi celor care au maşini personale să circule cu RATT pentru a decongestiona oraşul. Veţi constata că e o utopie. E vremea să lăsaţi poveştile SF şi ideile demne de copiii spun lucruri trăznite acasă şi să vorbiţi în cunoştinţă de cauză, iar asta nu înseamnă de la confortul oferit de maşina de serviciu cu tot cu şofer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.