Care sunt destinațiile preferate ale românilor pentru schi, în țară. Stațiunile din...

Care sunt destinațiile preferate ale românilor pentru schi, în țară. Stațiunile din Munții Banatului nu sunt în top

0
DISTRIBUIȚI

Când vine vorba de vacanța de iarnă, românii aleg în general domenii de schi pentru că vor să se bucure de zăpadă. Stațiunile din Munții Banatului nu sunt printre cele preferate, chiar și bănățenii alegând stațiuni din alte zone ale țării, mult mai dezvoltate în acest domeniu.

Conform unui studiu realizat în luna decembrie, în top-ul preferințelor românilor pentru vacanța de iarnă se află schi-ul. Astfel, 22% dintre respondenți au declarat că vor alege destinații de schi pentru vacanța lor din această iarnă. Pornind de la acest rezultat și bazându-se pe rezervările de cazare făcute pe site, echipa HotelGuru.ro a realizat un top al destinațiilor de schi din România, cele mai căutate de turiști.

Rânca, stațiunea cu cel mai lung sezon de schi, este în topul preferințelor. Stațiunea este situată la aproximativ 1.600 de metri altitudine, pe versantul sudic al Munților Parâng. Are un potențial excelent pentru sporturile de iarnă deoarece în Parâng ninge din luna septembrie, iar zăpada se menține până în luna mai. În prezent, în stațiune există șase pârtii de schi și o pârtie de săniuș special amenajată, în total aici regasindu-se aproximativ 3,5 km de domeniu schiabil. Accesul este facil, drumul fiind asfaltat până în stațiune și după.

A doua opțiune o reprezintă Straja, stațiunea din județul Hunedoara care se află la o altitudine de 1.445 metri, la aproape 8 km de Lupeni (Valea Jiului). Aici se găsesc 12 pârtii de schi amenajate (domeniul schiabil ajunge la nu mai puțin de 26 de km), fiecare echipată cu instalații de transport pe cablu.


Cinci dintre ele au nocturnă. Cea mai lungă pârtie din țară se găsește aici și are 8,1 km.

În Munții Cindrel, la Păltiniș, se găsește stațiunea care ocupă locul al treilea în topul preferințelor autohtone pentru schi. Stațiunea montană din județul Sibiu, fondată în 1894, se află la o altitudine de 1.442 metri și are două pârtii de schi: Oncești – 1,15 km lungime, cu nocturnă și telescaun și Dăneasa – 450 m lungime, cu teleschi. Există, de asemenea, și cinci pârtii pentru amatorii de schi-fond. Accesul este foarte facil, distanța dintre Sibiu și stațiune (pe DJ 106) este de 32 km.

Cea mai cunoscută stațiune pentru practicarea sporturilor de iarnă din nordul Moldovei, Vatra Dornei, este celebră pentru că deține a doua cea mai lungă pârtie de schi din țară (Dealu Negru, de 3 km lungime). Amatorii de schi au la dispoziție patru pârtii amenajate: Dealu Negru, Parc 1 și 2 (900 m și 550 m), dotate cu un baby-schi pentru copii și un teleschi, și Veverița (850 m, nocturnă, zăpadă artificială, skipass).

A cincea opțiune, Valea Prahovei este, de departe, cea mai populară zonă pentru practicarea schiului. Aici sunt în total 49 km de pârtii și trasee de schi. Cea mai lungă partie este în Poiana Brașov și are aproximativ 5 km. Județele Harghita și Covasna au împreună peste 13 pârtii de schi, cu grade diferite de dificultate. Dintre toate stațiunile „ținutului secuiesc”, cea mai cunoscută este Harghita Băi (1.350 m), situată în Munții Harghita, la poalele masivului Harghita – Ciceu. Stațiunea are șapte pârtii de schi. O altă stațiune cunoscută este Harghita Mădăraș, cu patru pârtii amenajate. Izvorul Mureșului, Toplița, Băile Homorod, Balvanyos, Sovata, Ghelința și Comandău alcătuiesc împreună cu pârtiile enumerate mai sus 11,5 km domeniu schiabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.