Ce ar face doi consilieri locali cu banii pe care primarul Robu...

Ce ar face doi consilieri locali cu banii pe care primarul Robu vrea să-i dea cu dedicaţie unei televiziuni. Vezi care a fost punctul de divergenţă VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

jichici-simonis1

Ce ar face un consilier local cu 100.000 de lei din bugetul local? Întrebaţi la PRESSALERT LIVE ce ar ar face cu această sumă Alfred Simonis (PSD) și Ciprian Jichici (PNL), care în acest moment este acordată televiziunii Tele Europa Nova, care difuzează în direct activitățile Consiliului Local Timișoara, cei doi au avut răspunsuri asemănătoare.

Întrebat de moderatorul emisiunii, Dragoș Boța, către ce zonă ar direcționa ca și consilier local suma de 100.000 de lei primită din bugetul local, Alfred Simonis a spus că: „I-aș îndrepta către un spital, o școală, un liceu, un acoperiș unde plouă, la copii, la săli de clasă”.

Ciprian Jichici ar împărții banii respectivi astfel încât fiecare zonă să primească în funcție de priorități. „Aș direcționa 30.000 de lei la o școală, 30.000 de lei la un spital, 20.000 de lei la activități sportive, 10.000 de lei la activități de întreținere a spațiilor verzi și 10.000 de lei pentru cheltuieli curente”, a spus acesta.

Nicolae Robu dorește să ofere din nou 100.000 de lei către o televiziune locală pentru a difuza în direct ședințele. Referitor la acest lucru și la faptul că cel mai probabil banii vor ajunge la fel ca și anul trecut la Tele Europa Nova, Ciprian Jichici a spus că se justifică ca acești bani să fie acordați pentru a asigura transparența activităților din consiliul local.

„Din punctul meu de vedere orice inițiativă care asigură o anumită transparență a ceea ce se întâmplă în consiliul local, câtă vreme respectă legea, este bine venită”, a spus acesta.

Alfred Simonis este de părere că jurnaliștii nu trebuie plătiți să participe la ședințe ci să vină din proprie inițiativă.


„Eu nu am votat nici data trecută și nu voi vota nici acum. Pentru că există nenumărați ziariști care vin, fotografiază, filmează redau și nu primesc nimic de la primărie. Nu mi se pare corect să plătim ziariști să redea ce se întâmplă în consiliul local. Mi-ar face plăcere să cred că este interesant ce facem acolo, astfel încât să atragem presa să vină fără să fie plătită”.

Acesta a mai adăugat și faptul că i se pare penibil acest lucru mai ales că există o recomandare dată către cameraman să îl filmeze pe Nicolae Robu.

Întrebat dacă ar fi normal să se facă o solicitare de oferte din partea tuturor instituțiilor de presă, Jichici a spus că: „Eu nu cunosc această situație. Eu aș face o grilă foarte simplă care să se bazeze pe niște principii măsurabile cum ar fi expunerea audiențelor. Eu personal așa aș aborda situația”.

Tot el a mai adăugat că după ce se va documenta referitor la această situație va lua în calcul o asemenea propunere în consiliul local.

Pentru a vizualiza aceasta transmisiune aveti nevoie un browser cu suport JavaScript activ

1 COMENTARIU

  1. Domnii consilieri discuta daca ar trebui intai asfaltate strazile sau facute fantanile de pe Bega, ultimele pentru a promova turismul. Asta in timp ce cladirile istorice, care sunt adevarate valori de patromoniu dar ar fi atractive si dpdv turistic, stau sa se darame si nici nu se pune problema restaurarii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.