Coleta de Sabata, singura femeie rector a Universității Politehnica din Timișoara, aniversată...

Coleta de Sabata, singura femeie rector a Universității Politehnica din Timișoara, aniversată la împlinirea vârstei de 80 de ani

2
DISTRIBUIȚI

coleta de sabata

Moment deosebit organizat, ieri, la Universitatea Politehnica din Timișoara. Coleta de Sabata, prima și singura femeie rector a universității timișorene, a împlinit 80 de ani, iar reprezentanții instituției s-au gândit să marcheze acest moment cu totul special.

Coleta de Sabata a condus Universitatea Politehnica din Timișoara în perioada 1981 – 1989 și, deși a ieșit de ani buni la pensie, timișoreanca este foarte activă în viața culturală și științifică. Nu mai puțin de 30 de volume științifice, literare, istorice și monografice au fost scrise de fostul rector al UPT în ultimii 25 de ani, cea mai recent publicată carte a sa a apărut în mai 2014.

Ieri, reprezentanții Universității Politehnica din Timișoara, printre care actualul rector Viorel Șerban, dar și primarul Nicolae Robu, i-au oferit Coletei de Sabata câte o plachetă omagială, flori, dar și o carte de istorie scrisă în anii ’30 despre Ștei – Teiuș.


„Această carte pe care v-o ofer este un îndemn la muncă, poate acțiunea unui roman pe care intenționați să-l scrieți se va petrece și în acest loc”, a spus mai în glumă, mai în serios, rectorul Viorel Șerban.

„Când am terminat liceul, tata m-a întrebat ce vreau să fac, iar eu i-am spus că vreau să devin inginer și m-am înscris la Universitatea Politehnica. Au urmat cinci ani în care am muncit cât n-am muncit în întreaga mea viață. Am avut șansa rară de a avea profesori excepționali”, a explicat, ieri, fostul rector al Universitatii Politehnica. Coleta de Sabata a povestit, în urmă cu câteva luni, pentru PRESSALERT.ro, că „nu mi-aș fi imaginat niciodată că o să ajung rector al Universității Politehnica. Cumva nu am avut ce face și a trebuit să candidez, se vorbea în universitate că s-ar dori să ajung rector pentru că în acea perioadă se promovau mult femeile. Am condus Universitatea Politehnica în perioada în care a fost cel mai rău”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.