Confuziile calendarului chinezesc. Un specialist timișorean lămurește care este de fapt data...

Confuziile calendarului chinezesc. Un specialist timișorean lămurește care este de fapt data în care a început Anul Caprei

0
DISTRIBUIȚI

capra-blog.joiana.ro_

Calendaristic, Anul Oii (Caprei) de Lemn a început azi. Un specialist timișorean în Feng Shui atrage atenția că în realitate acesta a început în 4 februarie 2015, la ora 12,09 (și se termină în 4 februarie 2016, ora 18,00). De unde vine această neînțelegere?

„Greșeala frecventă pe care o fac persoanele care nu cunosc în profunzime știința astrologiei chinezești este aceea că nu fac diferența între calendarul solar și calendarul lunar, și confundă anul nou chinezesc cu începutul Anului Oii (Caprei) – în cazul de față. În astrologia chineză se utilizează doar calendarul solar, care a fost inventat de Împăratul Galben și care se folosește din dinastia Hsia, mai exact din anul 2637 I.CH. (primul an folosit în calendarul chinezesc). Acest calendar înregistrează transformările din natură care apar ca urmare a rotației Pământului în jurul Soarelui într-un an de zile. Fiind un calendar care ține cont de ciclurile vieții, de ritmul de creștere al plantelor și de activitățile agricole, este logic că el să considere că începutul unui nou ciclu de viață este primăvară.


Prin urmare, spre deosebire de calendarul occidental, în care anul începe în mijlocul iernii, la chinezi anul nou începe odată cu venirea primăverii (în 4 februarie, la jumătatea perioadei dintre solstițiul de iarnă și echinoxul de primăvară)”, explică Sorin Moraru, consultant Feng Shui.

Anul construcțiilor pozitive

Conform zodiacului chinezesc, anul 2015 este dominat de semnul Caprei (Oii) Verzi de Lemn. Capra este identificată drept partea Yin a duetului Yin-Yang, partea feminină, mai calmă, fiind atrasă de creativitate, artă și soluționarea problemelor într-o manieră lipsită de conflicte. Lemnul din această combinație este simbolul tuturor lucrurilor vii, al procesului de renaștere, mai spune specialistul. „Semnul Oii (Caprei) este dominat de pace și armonie, astfel 2015 anunțându-se un an fără evenimente majore, așteptându-se o îmbunătățire a stării actuale a lucrurilor. Numeroase evenimente ce s-au desfășurat pe parcursul ultimilor ani vor avea parte de soluții. Mantra anului ce va debuta în luna februarie, conform calendarului chinezesc, este de a contemplă cu seninătate tot ce s-a întâmplat până acum, în special evenimentele rezultate în timpul anului ce s-a încheiat, al tumultuosului Cal”, a mai punctat Moraru.

Chinezii spun că cele mai favorabile luni ale anului guvernat de semnul Oii (Caprei) de Lemn sunt: iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie. tot ei spun că anul acesta aduce numai emoții pozitive, șanse, noi relații benefice. Iar recomandarea primordială e să ne urmăm pasiunile și să ne ocupam timpul cu activități care ne fac plăcere și ne fac să ne simțim bine.

Foto: blog.joiana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.