Consultații gratuite pentru depistarea cancerului de prostată, la Spitalul Județean Timișoara. Cine...

Consultații gratuite pentru depistarea cancerului de prostată, la Spitalul Județean Timișoara. Cine se poate adresa medicilor

0
DISTRIBUIȚI

dreamstime_404405_79951300

Campanie demnă de lăudat inițiată de medicii de la Clinica de Urologie a Spitalului Județean Timișoara. Timp de cinci zile, doctorii vor consulta aproximativ 400 de bărbați gratuit, în afara orelor de program, folosind materiale sanitare cumpărate din banii primiți ca donație de la mai multe firme prin Asociația de Urologie „Prof. Dr. Petru Drăgan”. Totul în cadrul unei noi campanii de conștientizare a populației și depistare precoce a cancerului de prostată, intitulată „Săptămâna sănătății prostatei”.

Acțiunea se adresează bărbaților cu vârsta peste 50 de ani, cu simptome de tract urinar, nediagnosticați anterior, sau asimptomatici, dar preocupați de sănătatea propriei prostate.


Astfel, în perioada 9 – 25 februarie, doritorii pot obține de la medicii de familie sau din cabinetele de urologie din policlinici vouchere, cu care se pot prezenta la laboratoarele Synevo pentru a efectua gratuit analizele de PSA, specifice pentru diagnosticarea precoce a cancerului de prostată. Apoi, fără să aștepte rezultatul analizei, bărbații trebuie să se planifice la un consult, care va fi efectuat în cabinetul de urologie al Policlinicii Spitalului Județean Timișoara, pentru perioada 23 – 27 februarie. „Analizele de la laborator vor fi trimise la noi înainte ca pacientul să se prezinte la consultație, care este gratuită, iar biletul de trimitere de la medicul de familie este opțional”, explică medicul urolog Radu Minciu.

Medicul Viorel Bucuraș, șeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Județean Timișoara, a ținut să precizeze că, în urma primei campanii de acest gen, organizată în luna septembrie a anului trecut, șase pacienți din 150 au fost diagnosticați cu cancer de prostată. „De multe ori, bărbatul vine adus de soție în clinică pentru că ea spune că nu se mai poate odihni. Nu mai există o calitate a vieții atunci când trebuie să te trezești de trei ori pe noapte ca să mergi la baie”, spune Viorel Bucuraș.

Anual, aproximativ 200 de pacienți cu cancer de prostată sunt tratați în Clinica de Urologie a Spitalului Județean Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.