Cursuri gratuite pentru bănățenii care vor să devină „părinte de profesie”. Cum...

Cursuri gratuite pentru bănățenii care vor să devină „părinte de profesie”. Cum vă puteți înscrie

0
DISTRIBUIȚI

mama-si-copil

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş organizează în acest an un nou curs gratuit de formare a asistenţilor maternali profesionişti, care se ocupă la domiciliul lor de creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor pe care îi primesc în plasament sau în încredinţare.

Persoanele interesate trebuie să depună o cerere la sediul direcţiei din Timişoara sau Lugoj până în data de 27 februarie, cerere care va cuprinde un curriculum vitae precum şi motivul pentru care doreşte să devină asistent maternal profesionist.


Cererea trebuie să fie însoţită de copii după acte de stare civilă şi cele de studii, certificate medicale, de cazier judiciar şi documente care să ateste că deţine o locuinţă. Admiterea la curs se va face după o evaluare socială şi psihologică a solicitanţilor, care trebuie să prezinte garanţiile morale şi materiale necesare îndeplinirii obligaţiilor pe care doresc să şi le asume.

Cursurile sunt gratuite, au o durată de minim 60 de ore şi se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 25 şi 50 de ani care au o diplomă de bacalaureat ori au absolvit o şcoală profesională, nu au o condamnare judecătorească de natură penală, nu au fost decăzuţi din drepturile părinteşti şi nu suferă de boli cronice transmisibile sau de boli psihice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.