Dan Popa despre anchetatul Popoviciu: „Alin este tânăr, eu îmi pun speranţe...

Dan Popa despre anchetatul Popoviciu: „Alin este tânăr, eu îmi pun speranţe foarte mari că va face o carieră politică”. Ce „lupi tineri” crede că ar putea trece în prima linie VIDEO

6
DISTRIBUIȚI

udrea, ostaficiuc, popoviciu mic 1 p

Copreşedintele PNL Timiş, Dan Popa, a fost invitat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, unde a vorbit despre situaţia politică din țară, dar şi de la nivelul judeţului. Acesta a menţionat că are încă încredere în colegii săi de partid, Constantin Ostaficiuc, fost şef al PDL Timiş, dar şi în preşedintele PNL Timişoara, deputatul Cornel Sămărtinean, şi în deputatul Alin Popoviciu, toți trei cercetaţi într-un dosar DNA legat de Aeroportul Timişoara.

Văzând o poză mai veche în care apar împreună Elena Udrea, Popovciu şi Ostaficiuc, Popa a comentat că „în primul rând cei trei nu cred că sunt în aceeaşi situaţie. Cei doi (n.r. – Popoviciu şi Ostaficiuc) sunt cercetaţi, există un parcurs. Noi suntem colegi, există prezumţia de nevinovăţie, nu avem niciun motiv să îi tratăm altfel şi nici nu cred că va fi cazul. Nu regret că am fost cu ei în campanii, e parte din trecutul nostru”.

Mai mult, Popa a mai adăugat şi că „eu cred că trebuie să respectăm legislaţia, ei sunt în acest moment în cercetare, spune DNA. Conform procedurilor, cei doi colegi ai mei deputaţi ajung şi ei în cameră, există o procedură, nu mă substitui parlamentului sau justiţiei.


Dacă vor fi trimişi în judecată, se vor autosuspenda.(…) Nimeni nu se agaţă de un scaun sau de o funcţie”.

Despre demisia lui Ostaficiuc din fruntea PDL Timiș, Popa a comentat că „a ieşit frumos elegant, printre puţinii preşedinţi care a ieşit aşa cum trebuie. Nici atunci, nici acum nu se consideră vinovat”.

Mai mult, Popa a accentuat faptul că speră că Alin Popoviciu va avea o carieră politică de succes, şi a spus că vizavi schimbările din conducerea PDL Timiş „Alin a avut o poziţie foarte corectă. E la Bucureşti, îşi doreşte o carieră politică în continuare. S-a purtat discuția asta, că se încheie un ciclu, urmează o nouă campanie”.

Popa spune că problemele lui Popoviciu cu justiţia „nu ar fi contat, pentru că Sămărtinean este preşedintele organizaţiei Timişoara. Nici la Alin nu ar fi contat este prim-vicepreşedinte în conducerea centrală. A fost un moment în care s-a pus în balanţă cine ar putea prelua conducerea de zi cu zi, şi eu eram la încălzire, așa că am intrat pe teren, cum se spune”.

Liberalul a spus că ridicarea imunităţii parlamentare ar trebui accelerată, pentru ca justiţia să îşi facă treaba corect şi eficient. La solicitarea moderatorului Popa a numit şi câteva persoane cu care PNL poate fi reformat şi care ar urma să facă parte din prima linie a partidului pe viitor. Din tabăra PNL a fost nominalizaţi Marian Vasile, Sorin Supuran şi Alin Nica, iar din vechiul PDL – Raul Cozarov, Marin Popescu, Paul Moldovan şi Oana Gaita.

„Cred că e momentul, schimbarea trebuie să se producă, trebuie să schimbăm generaţia. Cu domnul Robu avem multe discuţii și, dacă aţi observat, domnul Robu e însoţit permanent de tineri. (…) Şi Alin este tânăr, eu îmi pun speranţe foarte mari că va face o carieră politică”, a conchis Popa.

6 COMENTARII

  1. Poate ne spune Popa unde a fost in ultimele 3 campanii? O fi fost la golf? Poate da poate nu? Numai el stie pacat ca nu lati intrebat in direct. Si in campania lui Vasile Blaga o fi fost tot la golf? Mare magar , astazi sa vina sa zica el ceva? Mars acasa pana nu vin scheletele peste tine. Si apropo , dute cu gaita cu tot, ca si asa costi „se simte mai bine in sinul familiei”.

  2. Cam prea repede isi da Dan Popa cu părerea referitor la cei din PNL. Să nu uite că in 1989 era secretar PCR la autoturisme. Asta il îndreptățește să se considere apt de a conduce „noua generatie” din PNL? Eu cred că cei care nu au trădat PNL-ul nici o clipă ar trebui să ia atitudine, daca se considera barbati!

  3. da ma #timisorean…sunt multi barbati in pnl care nu au tradat peneleul…nici atunci cand ati facut useleul, cand ati adus la carma orasului si judetului toata spuma timiseana a ciumei rosii! aveti tupeul sa vorbiti de comunisti cand ati fost brat la brat cu ei pana mai ieri, distrugand orice sansa serioasa ds dezvoltare si crestere a nivelului de ttrai.

  4. Mai Rares poate sa fi copil de primar sa stai sa o freci pe bani pe la partid iti da dreptul sa respiri dar nu mai mult , ca iti lipseste creierul

  5. sunt unii,un grup restrans, ce-i drept, care au inteles ce s-a intamplat in 16 noiembrie anul trecut…l-am urmarit pe popa azi si pot spune ca se incadreaza in grupul acela de oameni

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.