Deputaţii dau şase voturi distincte în cazul Elenei Udrea: „Vă cer să...

Deputaţii dau şase voturi distincte în cazul Elenei Udrea: „Vă cer să nu fiţi părtaşi la un abuz care este încercarea de arestare a mea”. UPDATE Elena Udrea poate fi arestată

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul Elena Udrea le-a spus, luni, în plen, parlamentarilor că ceea ce se întâmplă cu ea nu are legătură cu Elena Udrea şi că în locul ei ar puteau să fie Victor Ponta sau Crin Antonescu dacă aceştia ar fi spus lucrurile pe care le-a susţinut ea în ultimele săptămâni, despre acapararea puterii.

udrea, ostaficiuc, popoviciu mic 1 p

UPDATE 9 Camera Deputaţilor a aprobat, luni seară, cererea de urmărire penală în dosarul Microsoft în cazul Elenei Udrea, fiind înregistrate 243 voturi „pentru” şi 50 „împotrivă”.

UPDATE 8 Parlamentarii au încheiat și al treilea vot. Din 328 de votanți, 219 au votat pentru arestarea Elenei Udrea.

UPDATE 7 Al doilea vot s-a încheiat. Deputații au votat în favoarea extinderii urmăririi penale în dosarul „Gala Bute”, cu 278 pentru.

UPDATE 6 Primul vot s-a încheiat. Deputații au votat în favoarea urmăririi penale pentru Elena Udrea în dosarul „Gala Bute”, 285 pentru, 49 împotrivă. A început al doilea vot.

UPDATE 5 Udrea a plecat de la Parlament, după discursul susţinut în plen, fără să aştepte votul

Deputatul Elena Udrea a plecat de la Parlament, după discursul susţinut în plenul Camerei Deputaţilor, fără să mai aştepte votul asupra solicitărilor procurorilor în cazul său, menţionând că poate vedea rezultatul votului şi din altă parte.

La finalul discursului susţinut în plenul Camerei Deputaţilor, Elena Udrea a părăsit sala de şedinţe.

Deputatul a fost întrebat, la plecare, dacă nu aşteaptă să vadă rezultatul votului în cazul său.

”Pot vedea cum votează colegii şi din altă parte…”, a răspuns Udrea, fără să facă alte declaraţii.

UPDATE 4 Deputatul Elena Udrea le-a cerut, luni seară, deputaţilor reuniţi în plen pentru a se pronunţa prin vot asupra cererilor Justiţiei în cazul său, să nu fie părtaşi la încercarea de arestare a sa, pe care a definit-o ca fiind un „abuz”.

„Doamnelor şi domnilor, stimaţi colegi. Ştiu că există o presiune publică asupra dumneavostră. ştiu că există presiuni şi de altă natură şi chiar calcule politice. Ceea ce vă cer au azi nu este clemenţă. Nu este să blocaţi Justiţia, din contră. Vă cer să lăsaţi Justiţia să funcţioneze şi în cazul Elenei Udrea. Vă cer ca Elena Udrea, dacă este acuzată de ceva, să fie anchetată. Ceea ce vă cer în schimb este să nu fiţi părtaşi la un abuz care este încercarea de arestare a mea”, a spus Udrea, de la tribuna Camerei Deputaţilor.

Ea le-a cerut, totodată, deputaţilor să voteze conform conştiinţei.

„Vă cer să fiţi puternici, să votaţi conform conştiinţei pe care o aveţi, dând Parlamentului rolul şi importanţa pe care această instituţie ar trebui să o aibă într-un sistem democratic în care fiecare putere îşi exercită atribuţiile în mod legal şi nicio putere nu poate exercita asupra altei puteri din stat un abuz”, a adăugat Udrea.

UPDATE 3 Udrea, în plen: „Un parlamentar al României, de data aceasta Elena Udrea, e pus la stâlpul infamiei”

„Un parlamentar al României, de data aceasta Elena Udrea, este pusă la stâlpul infamiei cu trei cereri de începere a urmăririi penale, trei cereri de arestare preventivă, aşteptând execuţia. (…) Ceea ce se întâmplă astăzi cu mine nu are legătură cu Elena Udrea, în locul meu puteau să fie Victor Ponta sau Crin Antonescu, dacă aceştia ar fi spus lucrurile pe care le-am susţinut public în ultimele săptămâni, dacă ar fi vorbit despre acapararea puterii în mâinile unei singure puteri. Dacă ar fi fost unul dintre dumneavoastră, tot aici s-ar fi ajuns”, a spus Udrea.

Ea a arătat că este în faţa unei situaţii excepţionale şi că va rosti un singur discurs, după care va lăsa deputaţii să exprime cele 6 voturi.

„Suntem în faţa unei situaţii execpţionale, trei cereri de începere de urmărire penală.


O să am un discurs după care vă las să votaţi. Daţi-mi voie să vorbesc despre democraţie, libertate, exercitare a puterii în mod transparent, un discurs cinstit, onest”, a arătat Udrea.

Ea a mai afirmat că timp de 10 ani a luptat pentru statul de drept, independenţa justiţiei şi a vorbit despre ineficienţa Legislativului, adăugând că a greşit deoarece astăzi a scăzut legitimitatea Parlamentului pe fondul clădirii unor instituţii de forţă.

„Timp de 10 ani am luptat pentru statul de drept, justiţie independentă, instituţii puternice. Sunt dintre cei care au acuzat Parlamentul că nu poate garanta progresul României şi nu poate da ţării viitorul de care are nevoie, despre ineficienţa Legsilativului, despre reducerea parlamentarilor la 300, de nevoia întăririi justiţiei şi reformele pozitive la nivelul serviciilor de securitate. Am încercat în discursul meu să mut greutatea acţiunii de pe Parlament pe alte instituţii. Într-o anumită măsură recunosc că am greşit. Am pierdut legitimitatea publică a Parlamentului pentru a creşte prestigiul altora din păcate. Cosnstat astăzi eu însămi ce înseamnă să faci parte dintr-o clasă politică şi un Parlament cu credibilitatea pierdută pe fondul clădirii unor statui unor instituţii de forţă”, a afirmat Udrea.

„Mesajul meu către dvs este că politicienii buni sau răi şi societatea în ansamblu trebuie să exercite puterea, au legitimatea dată de votul popular, în timp ce oamenii din instituţii, servicii de informaţii pot face exces de putere fără ca altcineva să aibă pârghiile democratice de a-i sancţiona. Mă uit la şedinţa comisiei de control a SRI din care nu am aflat nimic, cei care trebuiau controlaţi au fost lăudaţi”, a adăugat Udrea.

UPDATE 2 Deputatul Elena Udrea a venit, luni, în jurul orei 18.15 în plen să participe la şedinţa Camerei Deputaţilor în care se votează cele 6 cereri ale justiţiei în cazul său, trei de începere a urmăririi sale penale şi trei de arestare preventivă, nefăcând nicio declaraţie presei.

Udrea a intrat direct în sala de plen, în ciuda întrebărilor ziariştilor aflaţi pe holul Parlamentului.

În sala de plen, Udrea s-a aşezat într-una din băncile din spate şi a început citească nişte foi, fiind înconjurată de câţiva deputaţi PMP. Între timp, deputaţii şi senatorii aşteptau rezultatul votului dat în şedinţa comună pentru reprezentanţii CNA şi Curţii de Conturi.

UPDATE 1 Camera Deputaţilor va da, luni, de la ora 17.00, şase voturi distincte cu bile pentru solicitările Justiţiei în privinţa Elenei Udrea, dintre care trei pentru începerea urmăririi penale în două dosare şi încă trei pentru arestare preventivă, a stabilit Biroul Permanent al Camerei.

„Sunt şase puncte pe ordinea de zi în privinţa doameni Udrea, primul începerea urmăririi penale pentru Gala Bute, al doilea este extinderea pentru luare de mită tot în Gala Bute, al treilea este cererea de arestare pentru gala Bute, al patrulea punct pe ordinea de zi este începerea urmăririi penale în dosarul Microsoft, al cincilea este cererea de reţinere şi arestare preventivă în dosarul Microsoft şi al şaselea schimbarea controlului judiciar în arestare tot pe Microsoft”, a precizat secretarul Camerei, deputatul Nicolae Mircovici.

El a spus că în jurul orei 17.30 va începe şedinţa Camerei Deputaţilor, adăugând că se vor desfăşura şase voturi cu bile.

„Nu este prima dată când se termină târziu, a mai fost odată şedinţă până la ora 1,30. Aici fiecare vot va fi distinct, două voturi cu bile nu se pot desfăşura odată, pentru că nu are cum să primească cineva patru bile odată. Vor fi şase runde de vot”, a explicat Mircovici.

Comisia juridică a votat în favoarea acestor cereri ale Justiţiei, ultima şedinţă a comisiei fiind duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.