DISPREŢ Conducerea primăriei IGNORĂ solicitările venite de la timişoreni. Ce proiecte de...

DISPREŢ Conducerea primăriei IGNORĂ solicitările venite de la timişoreni. Ce proiecte de milioane de euro au fost ratate VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Bîrsan 4

Primăria Timişoara nu respectă regulile de comunicare cu cetăţenii, ba mai mult ignoră cu desăvârşire solicitările venite de la anumite persoane. Dezvăluirea a fost făcută de Nicolae Bîrsan, preşedintele Eco Nautic Club, care a fost prezent în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE. Acesta a declarat că „în Timişoara avem un Institut Naţional de Cercetare Dezvoltare care are un laborator de energii regenerabile de opt milioane de euro. Acest laborator are nevoie de proiecte europene ca să înceapă să îşi desfăşoare activitatea. În acordarea fondurilor de dezvoltare europene, primează dezvoltarea în parteneriat public- privat. Majoritatea fondurilor care sunt alocate în cercetare se duc spre parteneriate public – privat”. Bîrsan a explicat că a propus primăriei un parteneriat cu mai multe firme din străinătate şi cu Universitatea Politehnica, solicitare la care nu a primit răspuns.

Mai mult, invitatul a detaliat că „nu am primit niciun fel de răspuns la niciuna dintre solicitări.


Am primit răspuns la o singură solicitare să ne aloce un spaţiu unde să dezoltăm activitate de turism cu vaporaşe electrice pe Bega. La asta am primit, a fost negativ. Neluând în calcul solicitările pe care le-am făcut verbal către viceprimarul Dan Diaconu, prima solicitare scrisă la care nu am primit răspuns este din 2 decembrie 2013. Era o propunere de dezvoltare turistică în parteneriat public – privat foarte interesantă prin care puteam să accedem la fonduri europene. Era vorba despre o propunere de colaborare dintre Asociaţia Ghizilor din Banat, Eco Nautic Club şi Asociaţia de Dezvoltare pentru Energii regenerabile fotovoltaice. Unul din proiecte se ridica la trei milioane de euro şi pentru care avem nevoie de un partener public ca să accedem la aceste fonduri”. Conform legislaţiei în vigoare, primăria are obligaţia de a răspunde în termen de 30 de zile la orice solicitare. Bîrsan nu este primul om care critică comunicarea din cadrul primăriei. Mai mulţi parlamentari de Timiş au criticat şi ei modul în care au fost invitaţi la o reuniune, în vreme ce caricaturistul Ştefan Popa Popa’s a atacat dur municipalitatea pentru modul în care a fost invitat la un eveniment de promovare a Timişoarei la Bruxellles.

Pentru a vizualiza aceasta transmisiune aveti nevoie un browser cu suport JavaScript activ

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.