DNA a descins la ADR V Vest și la o importantă casă...

DNA a descins la ADR V Vest și la o importantă casă de schimb valutar din Timișoara UPDATE 4 Prima declaraţie a ministrului Fondurilor Europene GALERIE FOTO

6
DISTRIBUIȚI

strelitia dna

Procurorii și polițiștii DNA Timișoara, împreună cu echipele speciale ale Jandarmeriei, au descins în această dimineață, la ora 6.00, în cinci locații din Timișoara.

Printre locurile vizate de anchetatori se numără sediul Agenției de Dezvoltare Regională V Vest, dar și casa de schimb valutar Streliția. Conform primelor informații, ancheta vizează o fraudă pe fonduri europene.

UPDATE 1 Conform unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2007 – 2013.


Sunt efectuate percheziții domiciliare în 23 locații situate în municipiul București și în județele: Ilfov, Timiș, Caraș-Severin și Teleorman, din care patru sunt sediile unor instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. Percheziții sunt în desfășurare inclusiv la Ministerul Fondurilor Europene.

UPDATE 2 Prejudiciul în acest dosar este de cinci milioane de euro.

UPDATE 3 Anchetatorii au plecat de la sediul ADR V Vest cu mai multe cutii cu documente. Sorin Maxim. şeful ADR V Vest a declarat că se „verifica documentele din dosarele depuse de beneficiari în vederea obținerii finanțării europene prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007 – 2013. Acest program a fost preluat de către ADR Vest de la Autoritatea de Management pentru Programul Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007 – 2013 în luna martie a anului 2013.
 Nu a fost vizată de către reprezentanții DNA nici Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, și nu au fost vizate nici persoane din cadrul ADR Vest, ci doar documente din cadrul proiectelor depuse de către beneficiari. Au fost verificate patru proiecte din regiunea vest, trei erau în finanţare şi unul în rezervă. La unul nu s-a aprobat plata, în cazul altui proiect s-a propus rezilierea, doar într-un singur caz aprobându-se plata”.

UPDATE 4  Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a confirmat, conform Mediafax, că echipe de anchetatori se află la sediul Ministerului Fondurilor Europene, iar deocamdată nu se ştie ce proiecte sunt vizate de anchetatori şi aşteaptă să i se comunice care sunt acestea. ”La ultima verificare a DNA pe astfel de proiecte a fost vorba de documente aduse în fals de către cei care încercau să primească fonduri europene, în special legate de partea de calitate, documente false cu care ei se prezentau la structurile care gestionau fondurile europene pentru a obţine proiecte cu fianţare europeană. Într-un final s-a dovedit că ei nu puteau să obţină, s-au respins acele solicitări, dar au folosit documentele false atunci când au dorit să obţină fonduri europene. Atunci a fost acea speţă. În legătură cu ce se întâmplă astăzi nu pot să vă spun pentru că încă nu ştiu exact proiectele verificate şi speţele respective. Vin cu documente false, ştiind că nu poţi să ai datorii la stat atunci când aplici pentru fonduri europene şi probabil că asta este o încercare de a înşela structurile europene şi a obţine fonduri europene”, a afirmat Eugen Teodorovici. Ministrul a precizat că deocamdată nu are informaţii că ar fi vizaţi angajaţi din minister, dar în cazul în care va exista această situaţie, de a fi puşi sub acuzare angajaţi, aceştia vor fi suspendaţi din funcţii, conform procedurilor. Procurorii sunt spijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

6 COMENTARII

 1. olteanu spune:
  23 octombrie 2011 la 13:46
  societatea strelitia cu asociatii imbogatiti peste noapte are parca si hotelul strelitia la care se zice ca este asociat si controversatul colonel staicu de la doi si un sfert. si tot strelitia are si un lant de case de schimb valutar, unde acu cativa ani a avut loc o “talharie”(!?) cand au fost furati vreo 30 mii de euro(conf. declaratiei patroanei!?). Nici in ziua de azi nu s-au descoperit “autorii”. oare de ce !?

  Răspunde

 2. puta spune:
  23 octombrie 2011 la 20:44
  patroana de la strelitia, o zdreanta cu 7 clase, daruiala parca o cheama (lenuta) nainte de 89 o lucrat paznic la paza contractuala si dup aia o lucrat vanzatoare de aprozar. vai de mama iei. astia-s bogatii de azi. rau am ajuns.d-aia o trebuit puscat ceausescu.

  Răspunde

 3. mari spune:
  23 octombrie 2011 la 22:10
  cum poate aceasta daruiala elena sa il incrimineze pe adi gaza,pe timplaru de la bnr cind nevasta lui timplaru a fost contabila la strelitia cit el era director la bnr,iar lui adi gaza ia dat spaga tot timpul.stiti de unde a avut bani dupa revolutie sa inceapa afacerea,va spun eu de la un american de origine romana acesta a luat 10000 de dolari din banca cu speranta ca lenuta se va casatori cu el,iar dupa ce a primit banii la trimis la plimbare si de cite ori venea in tara statea ascunsa pentru a nu se intilni cu el,iar acum este marea patroana,asa sa folosit si de acesti oameni iar cind nu mai poate trage de pe ei ii denigreaza. si cu staicu a facut la fel ia bagat pe simona pe git lui fiusu ca sa aiba spate iar cind a inceput sa puta sa debarasat de ei.

  Răspunde

 4. Nici un areatat? Doar toata lumea stie ca pentru a-ti fi aprobat proiectul pe fonduri europene trebuie sa dai spaga 10% din valoarea proiectului! Cum cocosu meu scapa toti coruptii astia puternici? Aici e vb de milioane de euro spagi si nu avem nici un arestat?pe gunoaiele astea din timis imi venea sa le scuip in fata cand am auzit ca spaga e 10%, pai prin proiecte europene se infinteaza locuri de munca, se mai duc bani de acasa, te rupi cu munca….nu e asa usor, si atunci apare un jegos tot parfumat si spune ca ptr aprobarea proiectului trebuie sa platesti in avans 10 %

 5. Bai Puta, esti un frustrat, nu mai incerca sa o denigrezi pe Lenuta ca nu are scoala, pentru ca daca esti atat de curios, a terminat Colegiul Banatean din Timisoara, daca ai ceva cu ea, trebuia sa i-o spui in fatza nu sa te ascunzi in spatele unui comentariu ca un xLABAGIU ce esti ! Si nu mai posta 7 comentarii ca oricum s-a prins toara lumea ca tot tu scrii. Mai bine te duci da le-o sugi la Tamplaru si Gaza, s-ar putea sa- ti si placa ! Lenuta e o doamna, a plecat de la 15 ani de acasa si a razbit intre gunoaie ca tine, Lenuta e o DOAMNA, si SUPERCORECTA, da, a muncit la poarta intr-adevar, SA MUNCESTI NU E RUSINOS CHIAR DACA ESTI MATURATOR JEGULE !

  Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2015/02/dna-descins-la-adr-v-vest-si-la-o-importanta-casa-de-schimb-valutar-din-timisoara/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.