Duma de Stat din Rusia ar putea să ceară Germaniei reparaţii de...

Duma de Stat din Rusia ar putea să ceară Germaniei reparaţii de război

2
DISTRIBUIȚI

duma de stat rusia blogs_reuters_com

Un grup de lucru însărcinat cu estimarea pagubelor cauzate de Germania prin atacarea Uniunii Sovietice în 1941 urmează să fie înfiinţat în Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a declarat marţi pentru cotidianul Izvestia deputatul Mihail Degtearev.

„De fapt, Germania nu a plătit Uniunii Sovietice reparaţii pentru distrugerile şi atrocităţile din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei”, a declarat pentru Izvestia Mihail Degtearev, un membru al Partidului Liberal Democrat din Rusia.

„Deşi cu aliatul nostru – R.D.G.


(Republica Democrată Germană) – s-a încheiat după război o înţelegere de încetare a plăţilor de reparaţii, cu R.FG. şi îndeosebi după reunificarea Gerrmaniei astfel de înţelegeri nu s-au semnat, ceea ce înseamnă că problema rămâne deschisă şi extrem de actuală”, a justificat el acest demers.

„În plus, Germania continuă să aducă prejudicii Rusiei, promovând sancţiuni ilegale în UE”, a continuat deputatul rus.

De curând, noul premier grec Alexis Tsipras a promis la rândul său că va cere Germaniei să plătească despăgubiri pentru un împrumut acordat de Grecia în 1942, la presiunea naziştilor.

Foto: blogs.reuters.com

2 COMENTARII

  1. rusi jegosi…Romania a platit oficial (in acte) de 3(trei) ori despagubirile de razboi stabilite prin Pacea de la Paris…ar trebui sa le cerem diferenta inapoi! Plus tezaurul Romaniei refugiat la Moscova in primul razboi mondial! Poate Duma de stat sa infiinteze un grup de lucru si pentru asta?

  2. Poate ar fi cazul ca ţările din fostul lagăr socialist să ceară despăgubiri Rusiei pentru cei 45 – 50 de ani de „fericire comunistă”, vorba sloganului „Stalin şi poporul rus, fericire ne-a adus”.
    Tot aici se mai pot aminti şi cedările de teritorii impuse de URSS, începând cu Basarabia şi nordul Bucovinei (înainte de război) şi terminând cu cu „predarea” pe bază de proces verbal a Insulei Şerpilor (după război).
    La toate acestea se adaugă jeful organizat sub forma SOVROM-urilor şi povestea ceva mai veche cu tezaurul băncii naţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.