Elena Udrea a ajuns la instanţa supremă, care va judeca cererea DNA...

Elena Udrea a ajuns la instanţa supremă, care va judeca cererea DNA de arestare preventivă a sa

0
DISTRIBUIȚI

gala bute udrea obreja

Elena Udrea a ajuns, miercuri dimineaţă, la instanţa supremă, care va judeca cererea DNA de arestare preventivă a acesteia, în dosarul „Gala Bute”, ea afirmând că sunt lucruri pe care nu a vrut să le spună în faţa procurorilor, vrând să le spună doar judecătorilor, scrie Mediafax. Elena Udrea a ajuns la instanţa supremă în jurul orei 7.45.

Udrea nu a făcut foarte multe declaraţii la intrarea în sediul instanţei supreme, spunându-le jurnaliştilor: ”Nu o să vă spun dumneavoastră înainte de a spune instanţei ce am de spus”. Întrebată dacă îşi imagina că va ajunge să aibă astfel de zile, Udrea a spus că „atunci când intri în politică te gândeşti că vei ajunge orice zile”. „Sunt deja arestată”, le-a mai spus ea jurnaliştilor, care au întrebat-o dacă îi este teamă că va fi din nou arestată preventiv.

Întrebată, de asemenea, dacă este importantă pentru ea susţinerea fostului preşedinte Traian Băsescu, Elena Udrea a răspuns: „Contează mult că mă susţin foarte mulţi oameni şi contează că mă susţine şi fostul preşedinte”.


Ea a mai afirmat că sunt lucruri pe care vrea să le spună doar judecătorilor, nu şi procurorilor. Întrebată, de asemenea, dacă este importantă pentru ea susţinerea fostului preşedinte Traian Băsescu, Elena Udrea a răspuns: „Contează mult că mă susţin foarte mulţi oameni şi contează că mă susţine şi fostul preşedinte”. Ea a mai afirmat că sunt lucruri pe care vrea să le spună doar judecătorilor, nu şi procurorilor. La rândul său, avocatul Marius Striblea a spus că sunt şase capete de acuzare împotriva fostului ministru.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie propunerea de arestare preventivă a Elenei Udrea, după ce fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost audiată la DNA timp de aproximativ cinci ore şi i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile, în dosarul „Gala Bute”.

Avocatul Marius Striblea declara, marţi, la ieşirea de la DNA, că Elena Udrea a dat o declaraţie amănunţită, referitoare la noile acuzaţii care i se aduc în dosarul „Gala Bute”, iar procurorii au pus în mişcare acţiunea penală pe numele acesteia.

La rândul său, Elena Udrea spunea, la finalul audierilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie, că „toţi cei care sunt prinşi că au luat şpagă, este suficient că au dat-o mai departe şi sunt bine mersi”, singurul care a rămas în arest fiind Rudel Obreja.

Întrebată dacă va face şi ea denunţuri, Elena Udrea a spus că nu va face acest lucru. Udrea a precizat însă că îşi menţine acuzaţiile faţă de şeful interimar al SRI, Florian Coldea, spunând: „Faţă de dânsul voi face denunţuri până le va lua cineva în serios”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.