Episcopia Romano-Catolică din Timișoara, nemulțumită de dicționarul străzilor întocmit de primărie. Ce...

Episcopia Romano-Catolică din Timișoara, nemulțumită de dicționarul străzilor întocmit de primărie. Ce eroare a sesizat

0
DISTRIBUIȚI

primarie

La începutul aceastui an primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţa că urbea de pe Bega are oficial un dicţionar explicativ cu denumirile străzilor. Acesta declara că „pe site-ul primăriei a fost postat draft-ul dicționarului străzilor din Timişoara. Am lansat mai demult acest proiect, de a se întocmi un dicţionar în cadrul căruia să se explice semnificaţia numelui străzii şi să se dea câteva date despre strada respectivă. Aşteptăm feedback-uri, orice observaţii, sugestii, sesizări de posibile erori strecurate, pentru că încă suntem în faza de proiect.


Aşteptăm și sugestii de îmbunătăţire, lucrarea nu este încă gata. (…) Ne-am propus să îl avem online şi să tipărim un număr de volume. Dacă vom vedea că există interes, putem să tipărim mai multe numere şi să îl şi vindem”.

Interesant este faptul că dicţionarul nu serveşte atât de mult drept un îndrumar legat de străzile din urbea de pe Bega, cât ca un registru bine pus la punct cu realizăruile edilului şef Nicolae Robu. Odată cu lansarea exemplarului online, municipalitatea anunţa şi că sunt aşteptate sugestii pentru îmbunătăţiri. Conform Direcţiei de Comunicare a municipalităţi, oamenii nu s-au prea înghesuit să ofere feedback.

Chiar şi aşa, municipalitatea a primit o adresă din partea reprezentanților Episcopiei Romano- Catolice din Timișoara . „Adresa se referă la reprezentanți ai Bisericii Catolice din Banat care au avut o activitate îndelungată în Timișoara sau s-au născut aici și au dus peste hotare renumele orașului. «O modificare importantă ar fi aceea că Josef Nischbach a fost prelat papal și canonic catedral, dar nu a fost episcop. Din păcate și plăcuțele și indicatoarele stradale în cauză sunt realizate tot cu titulatura de episcop» conform adresei Episcopiei”, a declarat Alina Pintilie, șefa Direcției de Comunicare din Primăria Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.