Eveniment de excepţie alături de Petra Acker şi muzicianul american Joel Holmes,...

Eveniment de excepţie alături de Petra Acker şi muzicianul american Joel Holmes, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

petraUn eveniment de excepţie, „Petra Acker & Joel Holmes – Soul Experience”, cu artişti de excepţie, va avea loc duminică, 1 martie, de la ora 20.00 la Hostel Costel, alături de Petra Acker şi americanul Joel Holmes.

Născută în 1986 la Braşov, Petra Acker provine dintr-o familie de saşi care i-au inspirat dragostea pentru muzică. Începând cu anul 2003, evoluează într-o serie de formaţii muzicale, mai întâi pe plan local, ulterior naţional. Din 2005, cu o voce şi un stil caracteristic şi inovator, infiinteaza si se integreaza in diverse proiecte de Jazz, Funk, Electro si Alternativ, ca „The Others”, „Tzuc & Petzi” si colaborări cu muzicieni ca Michael Acker, Johnny King, Jimmy Cserkesz, Nicolas Simion, Jak Neumann, Luiza Zan şi mulţi alţii, concentrând-se în special pe compoziţie. Propriul stil muzical îl vede ca o mixtiune echilibrata a influentelor muzicale si culturale cărora s-a dedicat de-a lungul timpului si care au inspirat-o.

Petra trăieşte prin muzică, fie inspirându-se din cultura altor popoare, fie din cele mai diverse experienţe de viaţă sau pur şi simplu întâlniri cu oameni frumoşi din care, printre altele, s-au născut colaborări cu muzicieni consacraţi din ţară şi din străinătate.


În ianuarie a înfiinţat în Viena cel mai nou proiect, o trupa de Nu-Soul & Worldmusic, „The World Collective” cu membrii din Viena, Slovacia si Brazilia, cu care va concerta la sfârşitul lunii mai în România.

Colaborările internaţionale continuă cu un duo alături de Joel Holmes, un pianist american de jazz, gospel şi nu numai. De-a lungul timpului, Joel a primit numeroase distincţii, inclusiv două nominalizări Grammy, o medalie de aur NAACP, o menţiune in competiţia John Lennon Songwriting şi VH1 Song of the Year şi a fost finalist al Independent Music Awards. A avut turnee în Europa, America de Nord şi Sud, Asia, alături de artişti precum Roy Hargrove, Esperanza Spalding, Curtis Fuller, Terrace Blanchard, Gary Thomas, Jimmy Cobb, Roberta Gambarini, Azar Lawrence, Tim Warfield, Greg Osby, Tim Green, Butch Warren, Reggie Workman, Cecil Mcbee şi mulţi alţii. Colaborarea dintre Petra Acker si Joel Holmes aduce un suflu nou pe scena românească, ei urmând să interpreteze compoziţii proprii şi preluări reorchestrate.

Publicul este invitat la o adevărată călătorie în lumea muzicii  jazz, soul, gospel, muzică africană si multe altele, având ca ghizi vocea pătrunzătoare a Petrei şi sunetele armonioase ale pianului lui Joel. De la ora 13.30 muzicienii vor susţine un workshop, iar de la ora 17.30 un masterclass, urmând ca recitalul să se desfăşoare de la ora 20.00. Biletele pentru concert costă 20 lei.

Foto: Laura Andrunachi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.