Festivalul EXIT, finanţat şi de CJT. Câţi bani va aloca instituţia şi...

Festivalul EXIT, finanţat şi de CJT. Câţi bani va aloca instituţia şi ce schimbări se anunţă privind finanţările

0
DISTRIBUIȚI

exit14

Este oficial, festivalul EXIT va beneficia de finanţare din partea Consiliului Judeţean Timiş. Ieri aleşii judeţeni au votat ca nu mai puţin de 80.000 de euro să fie alocaţi pentru cunoscutul eveniment. Nu numai asta, dar la nevoie suma va putea fi suplimentată.

Şeful Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Judeţean Timiş, pesedistul Adrian Negoiţă, a explicat că au fost efectuate mai multe modificări cu privire la modul de atribuire a fondurilor.


Mai exact acesta a spus că „noi am mers pe sistem vechi, dar acum am intrat pe Ordonanţa 2 pe 2008 care spune că odată ce ai o acţiune aprobată nu mai poţi să îi schimbi destinaţia sau să faci cumulări de acţiuni. Spre exemplu, venea o şcoală, propunerea şase sau şapte acţiuni şi nu se făceau, dar cu acei bani făceau un eveniment. Acum s-a încheiat cu asta, era o bătaie de joc, aveam 4.700 de acţiuni”.

Bugetul aferent Culturii este de 4.900 mii lei pentru acest an, iar Negoiţă a subliniat că a avut loc o creştere substanţială faţă de 3.400 mii de lei cât era acum doi ani. În antiteză numărul acţiunilor a scăzut. „Dacă acum doi ani erau nu mai puţin de 4.900 am reuşit să coborâm sub 1.000 de acţiuni şi sper să coborâm sub 500 anul viitor. Nu poţi să faci acţiuni deosebite, spre exemplu cum e Exit. Nu pot să dau mai mult, fiindcă finanţez multe evenimente care nu reprezintă neaparat CJT” a completat consilierul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.