Frumusețile din Banat, promovate în cadrul a patru trasee turistice. Ce pot...

Frumusețile din Banat, promovate în cadrul a patru trasee turistice. Ce pot admira turiștii FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-291780736">

1486736_1514701162084434_7320203510978909623_n

Zeci de obiective turistice spectaculoase din Banat, prea puțin cunoscute, vor putea fi vizitate de turiști în curând. Asta pentru că în cadrul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, au fost alcătuite patru trasee turistice care vor fi propuse agențiilor de turism, în speranța că le vor introduce în ofertele lor.

Bisericile de lemn din zona Făgetului, frumusețile naturale din zona Herculane, casele tradiționale din mai multe sate din Banat sau podgoriile de la Recaș – acestea sunt doar câteva dintre obiectivele care vor putea fi vizitate de turiști. Toate aceste frumuseți incluse în cele patru trasee turistice sunt din șapte areale din Banatul românesc și sârbesc, și anume: Herneacova, Făget, Caransebeș, Herculane, Dubova, Kikinda și Uzdin.

poza (3)

Otilia Hedeșan, prorector al UVT și manager al proiectului „Patrimoniu Viu – o resursă nelimitată pentru dezvoltarea turismului”, a explicat care sunt cele patru trasee turistice. Astfel, prima rută va avea în vedere promovarea patrimoniului natural. „Trăim în câmpie și avem sentimentul că această câmpie este monotonă și lipsită de valoare, însă bine prezentată, ea poate să reprezinte o resursă pentru un anumit tip de public”, precizează Otilia Hedeșan.

10346612_1514702005417683_1976381374769628129_n

Al doilea traseu propus este unul de turism religios, care este în creștere în acest moment. În ceea ce privește a treia rută, aceasta va fi una a vinului și răchiei. „Dacă mergi prin satele din Banat, mai poți identifica din când în când indicatoare cu ruta vinului. Drumul vinului e interesat, avem câteva podgorii notabile în Banat, dar nu putem să uităm țuica din aceste trasee. Într-o bună zi va trebui să recunoaștem că românii sunt și băutori de țuică și fac din țuică un produs cu valoare simbolică, care este folosit cadou, cu care este întâmpinat un străin care vine în casa cuiva”, mai explică prorectorul UVT. Iar a patra rută propusă este una etnografică sau folclorică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.