Ghizi turistici în sutană, prin satele din Banat. Cum sunt puse în...

Ghizi turistici în sutană, prin satele din Banat. Cum sunt puse în valoare frumusețile naturale și culturale din zonă

0
DISTRIBUIȚI

poza-5530_1

Turiștii care doresc să admire frumusețile naturale sau culturale din două sate din Banat vor fi îndrumați către aceste obiective de către ghizi turistici în sutană. Până în acest moment, doi preoți s-au decis că merită să promoveze cele mai interesante obiective turistice din apropierea satelor în care slujesc, motiv pentru care s-au înscris la cursurile de ghizi turistici organizate în cadrul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană.

Astfel, în cadrul proiectul „Patrimoniul viu – o resursă nelimitată pentru dezvoltarea turismului”, vor fi organizate, în perioada următoare, trei serii de cursuri de formare.


Prin urmare, în intervalul 2 – 6 martie, Institutul Intercultural Timișoara organizează la Buziaș, un curs de ghizi în comunități, iar în același timp, Camera de Comerț și Industrie a județului Timiș organizează, tot la Buziaș, un curs de ghizi pentru orașe. De asemenea, în intervalul 9 – 13 martie, la Herculane, Institutul Intercultural Timișoara organizează un curs de valorificare a patrimoniului cultural.

„Integrăm în aceste cursuri rezultatele unei cercetări pe teren realizate de Universitatea de Vest și dezvoltăm două produse de turism importante, care sunt circuitele. Trebuie să fim conștienți că comunitățile rurale se pot dezvolta prin valorificarea frumuseților patrimoniului cultural și natural. Ne propunem să oferim instrumente directe prin care cursanții apoi să poată să acceseze proiecte, să poată să vină în comunitate și să dezvolte comunitatea. Învățători, primari, studenți, administratori de pensiuni, artiști plastici s-au înscris la cursuri. Avem și doi preoți care doresc să participe la cursuri pentru că știu că sunt lideri în comunitățile din care provin”, a explicat, astăzi, Corina Răceanu, manager de proiect din partea Institutului Intercultural din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.