Gratuităţile acordate de RATT, motiv de nemulţumire în rândul consilierilor locali. Ce...

Gratuităţile acordate de RATT, motiv de nemulţumire în rândul consilierilor locali. Ce măsură a cerut consilierul PNL Ştefan Sandu

0
DISTRIBUIȚI

ratt_abonamente

Sumele mari acordate de Primăria Timişoara pentru subvenţiile oferite de RATT au ajuns subiect de nemulţumire pentru consilierii locali. La dezbaterea pe bugetul Timişoarei, consilierul local Sandu Ștefan a comentat că „suma 35 de milioane de lei pe an pentru subvenţii este extrem de mare, ar veni circa 230 de lei pentru fiecare locuitor al oraşului.


Ar trebui să facem nişte studii privind transportul în comun. Nu sunt total de acord cu ideea de gratuitate pentru că abonamentele sunt scumpe, căci și costul utilizării unei maşini personale este destul de mare, deci nu asta îi face pe timişoreni să nu circule cu mijloacele de tranport în comun”.

Primarul Nicolae Robu a comentat că „e vorba de mentalitate, dar este şi o chestiune de stare a sistemului de transport în comun. Avem autobuze bune, troleibuze bune, dar la capitolul tramvaie stăm foarte slab, de aceea ne străduim să le schimbăm. Faptul că nici autobuzele nici troleibuzele, deşi sunt bune, nu pot fi folosite de mai multă lume, cum ar trebui, mă face să cred că este şi o chestiune de mentalitate, coroborând starea bună a acestor mijloace cu subvenţia pe care noi o acordăm”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.