„Iluzia” lui Ioan Peter, un exercițiu sublim. Când puteți vedea reprezentația

„Iluzia” lui Ioan Peter, un exercițiu sublim. Când puteți vedea reprezentația

0
DISTRIBUIȚI

Ioan Peter Pit

Actorul arădean Ioan Peter vine în fața publicului timișorean cu un nou proiect de teatru de tavernă, care-i poartă semnătura. “Iluzia”, spectacolul realiat după un text scris de Ioan Peter, va fi jucat chiar de autor, sâmbătă, 21 februarie, de la ora 22.00, la Taverna Timișoara (Badea Cârțan, nr.10).

„Cum am am scris acest text? Povestea este aparent simplă.


Mă aflam într-o stație de tren. M-am așezat pe bancă. Lângă mine s-a așezat un nene destul de ciudat. Nu părea cerșetor, nici homeless, ci mai degrabă obosit. Era mai mult decât trist, deznădăjduit. Și fără să-l rog a început să-mi spună povestea vieții lui. Am ascultat ca vrăjit mărturia acelui ins pe care probabil că nu-l voi mai vedea vreodată în această viață. Când și-a sfârșit povestea a sosit și trenul. Am ajuns acasă, eram fericit. Am renunțat la toată munca mea de doi ani, am aruncat textele, am șters toate folderele cu documente. Și m-am apucat de transcris noul adevăr care mi se revelase atât de simplu pe peronul acelei stații mici. A ieșit un exercițiu sublim și sunt recunoscător universului că am fost eu cel ales să-l împărtășesc semenilor mei. De fiecare dată când am acest ales prilej gândesc așa: ceea ce văd, simt, trăiesc, ceea ce mi se întâmplă, nu îmi aparține numai mie, ci și vouă, celor ce vă îndreptați aleasa simțire către micuța mea întreprindere. Iar la sfârșitul fiecărei reprezentații îmi vine să alerg, să râd și să plâng de bucurie”, spune Ioan Peter

Coloana sonoră este semnată de George Dancu, iar grafica de Laurian Popa. Spectacolul este o producție a Teatrului Pit. Cei interesați pot rezerva locuri apelând numărul de telefon 0744116255.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.