Imagini SPECTACULOASE surprinse de un fotograf timișorean la Cupa Mondială de sărituri...

Imagini SPECTACULOASE surprinse de un fotograf timișorean la Cupa Mondială de sărituri cu schiurile de la Râșnov FOTO

0
DISTRIBUIȚI

sarituri cu schiurile margel neag (8)

Un fotograf timișorean a surprins imagini spectaculoase la Cupa Mondială feminină de sărituri cu schiurile, competiție care și-a desfășurat prima etapă în weekend-ul trecut, pe pârtiile de la Râșnov, în județul Brașov.

Marcel Neag are 42 de ani și e pasionat de fotografie de mic. Își amintește că prima camera foto care i-a ajuns în mână a fost un Zenit 12, cu care a fotografiat peisaje montane. În 1999 a debutat ca fotograf, la a cincea ediție a Expoziției Naționale de Fotografie din România. Șase ani mai târziu, cu sprijinul primăriei Timișoara, Marcel Neag a avut prima expoziție personală, „Timișoara, mica Vienă”, care s-a văzut în orașul de pe Bega, dar și în orașul italian înfrățit, Faenza. Un an mai tâziu a fost publicat și un album care aniversa 15 ani de relații Timișoara – Faenza, ilustrat cu fotografiile lui Neag. Tot în 2006, fotograful a avut a doua expoziție personală din carieră, urmată un an mai târziu de o a treia, și după alți trei ani, de a patra. În decembrie 2010, Marcel Neag a obținut locul I la bienala fotografica Imago.

„Probabil că nu pot uita faptul că primele fotografii pe care le-am făcut, au fost la munte. Sunt atras de munte, și merg în natură ori de câte ori am posibilitatea. În egală măsură îmi plac sporturile care se practică în acest context. Iar dacă am posibilitatea să fotografiez o cupă mondială de sărituri cu schiurile, nu pot rata. E o experiență unică”, ne-a spus Marcel Neag.

Competiție mondială pentru al doilea an în România

Pentru al doilea an consecutiv, România a găzduit două etape ale uneia dintre cele mai importante competiții feminine de sărituri cu schiurile: Cupa Mondială.


Competiția a fost organizată de Federația Română de Schi-Biatlon (FRSB), sub egida Federației Internaționale de Schi (FIS).

Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile este o competiție de top organizată la nivel mondial de către Federația Internațională de Schi (FIS) încă din anul 1979.

Sportiva austriacă Daniela Iraschko-Stolz a câștigat aurul în prima etapă a Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile feminin de la Râșnov, competiție la care au participat 38 de sportive din 12 țări și care a avut loc sâmbătă. Sara Takanashi (Japonia) a luat argintul, iar Maren Lundby (Norvegia) bronzul. În a doua etapă, duminică, japoneza și-a luat revanșa și a învins-o pe Iraschko-Stolz, cele două fiind principalele favorite la titlu.

Iraschko-Stolzeste liderul clasamentului general al Cupei Mondiale, iar în acest sezon a obținut patru medalii de aur și trei de argint în competiții individuale.

Foto: Marcel Neag

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.