Încep înscrierile în clasa pregătitoare. Cum le vine de hac Inspectoratul Școlar...

Încep înscrierile în clasa pregătitoare. Cum le vine de hac Inspectoratul Școlar Timiș părinților care își fac flotant pentru a-și înscrie copiii la o școală de elită

0
DISTRIBUIȚI

copii-clasa-pregatitoare-640x426

Părinții micuților din județul Timiș care vor merge din următorul an școlar în clasa pregătitoare sau direct în clasa I sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile. Și asta pentru că, de săptămâna viitoare, încep înscrierile în învățământul primar. Potrivit unui ordin al ministrului Educației, prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare începe în data de 16 februarie, iar înscrierea direct în clasa I începe în 23 februarie.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș au lansat deja pe site-ul instituției o aplicație cu ajutorul căreia părinții pot afla la ce unitate de învățământ pot să-și înscrie copilul în clasa pregătitoare sau în clasa I în funcție de strada pe care locuiesc.


În anii precedenți, părinții au recurs la o „șmecherie” pentru a-și putea înscrie micuții în școlile de elită, în clasa pregătitoare, și și-au făcut viză de flotant în zonele din apropierea acestora. Astfel, în școlile din centrul Timișoarei, reprezentanții ISJ Timiș au fost nevoiți să suplimenteze numărul de clase.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, anunță că, din acest an, nu va mai fi suplimentat numărul de clase în unitățile de învățământ care nu au spațiu suficient. Și asta pentru că în anii precedenți s-a întâmplat acest lucru, iar pentru a forma noi clase pregătitoare, elevi din alte clase au fost nevoiți să meargă la cursuri după-amiaza.

„Nu vom mai suplimenta numărul de clase în școlile de elită, chiar dacă vor fi foarte mulți înscriși pentru că, în final, tot părinții vor fi nemulțumiți pentru că elevul va fi nevoit să facă ore de după-masa. La aceste școli nu avem spațiu în plus ca să formăm mai multe clase”, a precizat Aura Danielescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.