INCREDIBIL O comună din județul Timiș nu are medic de familie de...

INCREDIBIL O comună din județul Timiș nu are medic de familie de aproape 20 de ani. Cum se tratează localnicii

0
DISTRIBUIȚI

medic1

Situație critică într-o comună din județul Timiș. De aproape 20 de ani, cei peste o mie de localnici din comuna Ohaba Lungă nu au un medic de familie. În cazul în care se îmbolnăvesc sau au nevoie de un bilet de trimitere, sătenii sunt nevoiți să străbată kilometri întregi ca să poată fi consultați de cel mai apropiat doctor.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Timiș, Ohaba Lungă este singura comună din județ care nu are medic de familie.


De-a lungul timpului, prin localitate s-au perindat mai mulți doctori, însă niciunul nu a stat prea mult.

Ionel Lupulescu, secretarul Primăriei Ohaba Lungă, ne-a declarat că cei peste o mie de localnici sunt nevoiți să meargă, atunci când se îmbolnăvesc, fie la medicii de familie la care sunt înscriși din comunele apropiate, fie la spitalul din Lugoj. „De aproape 20 de ani nu am mai avut un medic de familie care să stea permanent. Acum șase, șapte ani a fost un medic care a stat doi ani, venea să-i consulte pe localnici de două ori pe săptămână, iar de atunci nu a mai fost niciun medic de familie la noi în comună. Noi avem cabinetul pregătit, l-am renovat”, ne-a spus Ionel Lupulescu.

Potrivit secretarului Primăriei Ohaba Lungă, astăzi, un medic de familie a sunat la primărie, interesat fiind să vină să lucreze în comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.