Judeţul Timiş, locul 3 pe ţară la exporturi și cea mai mare...

Judeţul Timiş, locul 3 pe ţară la exporturi și cea mai mare creștere în domeniu. Cum se laudă primarul Nicolae Robu că a stimulat afacerile

0
DISTRIBUIȚI

DNA LA PRIMARIE07_robu (4)

Judeţul Timiş ocupă locul trei pe ţară la nivel exporturilor. Primarul Nicolae Robu a prezentat vineri o statistică privind cifrele înregistrate la nivel naţional în anul 2014 şi unde judeţul Timiş se clasa imediat după Bucureşti şi Argeş. În primele zece luni ale lui 2014, Timişul a exportat bunuri în valoare de 4.125 milioane de euro, faţă de 3.160 milioane, cât a exportat în 2013. Practic este vorba de o creştere de 965 milioane euro, cea mai mare la nivelul ţării.

Primarul a comentat că „Timişoara este cel mai harnic oraş din România şi lucrul acesta se reflectă şi în situaţia exporturilor.


Municipalitea facilitează creşterea afacerilor din Timişoara, dar şi apariţia afacerilor noi. (…) Noi am creat fronturi de lucru pentru firme care au capacitatea să facă export şi municipalitatea asigură un climat propice pentru bunul mers al afacerilor. Investitorii au şi culoar de viteză în Primăria Timişoara, unde noi îi tratăm cu toată atenţia şi le oferim tot sprijinul pentru a-şi pune în practică investiţiile”.

Mai exact Robu face referire la schema de minimis prin care se introduc discounturi la taxe şi impozite locale cu până la 100%, în funcţie de volumul investiţiei şi al numărului de locuri de muncă create. Mai mult, ajutorul de minimis a fost extins pentru a cuprinde şi afacerile deja existente. Edilul este optimist că, până la anul, Timişul va ajunge pe locul doi, după București, şi va intra din nou în atenţia celebrei reviste Forbes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.