„Mama mea a plecat la îngeri. Acum tata mă duce la grădiniță”....

„Mama mea a plecat la îngeri. Acum tata mă duce la grădiniță”. Asociația OncoHelp îi invită pe timișoreni să contribuie la salvarea vieților bolnavilor care suferă de cancer cu un gest mic

0
DISTRIBUIȚI

actiune oncohelp

Asociația OncoHelp încearcă, din nou, să implice comunitatea în lupta împotriva cancerului. În urmă cu un an și jumătate, asociația a inițiat Campania Help25 destinată conștientizării și informării cu privire la cancerul la sân, în cadrul căreia s-a reușit achiziționarea primului mamograf digital din Timișoara. La sfârșitul acestei luni, echipa Help25 revine cu o nouă acțiune inedită, prin care încearcă să-i mobilizeze pe timișoreni, și nu numai, să direcționeze cei 2 % din impozitul pe venitul realizat în 2014 în dezvoltarea serviciilor medicale oncologice din cadrul Centrului OncoHelp.

Pentru că există, poate, persoane care încă nu înțeleg pe deplin care sunt implicațiile acestei boli, atât asupra persoanelor bolnave, cât și asupra familiei lor, echipa Help25, cu sprijinul fotografului Alex Vancu și datorită implicării a cinci voluntari, s-a gândit să spună câteva povești impresionante. „Prin cele cinci povești echipa Help25 și-a propus să crească gradul de conștientizare al celor din jur cu privire la importanța prevenției, a diagnosticării precoce și, implicit, cu privire la nevoia atragerii de fonduri pentru dezvoltarea și implementarea serviciilor medicale de specialitate”, transmit reprezentanții Asociației OncoHelp.

poza OH 2

Concret, au fost realizate mai multe postere și filmulețe care au același motto sugestiv: “Nu poți schimba oamenii din jurul tău… DAR POŢI schimba viața oamenilor pe care alegi să îi ajuți”.


Într-unul din postere apare Bogdănel, un băiețel de patru ani, a cărui mamă a murit de cancer ovarian. „Mama mea a plecat la îngeri. Acum tata mă duce la grădiniță”, spune băiețelul. De asemenea, Mariana, bolnavă de cancer de col uterin, este prezentată într-un alt poster. Femeia își spune și ea povestea în câteva cuvinte: „Mai aveam 3 ani până la pensie. Acum lupt pentru viața mea. Vreau să-mi văd nepoții mari”.

“Sperăm că și în acest an timișorenii, și nu numai, vor fi receptivi la nevoia implementării acestui program de prevenție și diagnosticare precoce și ne vor sprijini, direcționând cei 2% către OncoHelp. Pentru unii poate părea un gest simplu, poate că suma pare mică, însă pentru noi, dar mai ales pentru beneficiarii Asociației OncoHelp înseamnă foarte mult, înseamnă șansa la o viață decentă, la sănătate”, a declarat Mihaela Ciotea, directorul de dezvoltare al Asociației OncoHelp. Formularele prin care cei 2% pot fi direcționați către Asociația OncoHelp pot fi descărcate, în format pdf., de pe paginile de internet www.oncohelp.ro sau www.help25.ro.

poza OH 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.