Marian Oprişan, achitat în procesul de corupţie care se judecă de aproape...

Marian Oprişan, achitat în procesul de corupţie care se judecă de aproape 9 ani: Mulţumesc DNA pentru imensa lecţie de viaţă, care m-a făcut mai înţelept

1
DISTRIBUIȚI

marian oprisan

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD, trimis în judecată de DNA în 2006, pentru fapte de corupţie, a fost achitat, vineri, decizia magistraţilor Judecătoriei Cluj-Napoca nefiind definitivă. Marian Oprişan a declarat, vineri, pentru Mediafax, că mulţumeşte DNA pentru această imensă lecţie de viaţă care l-a făcut mai înţelept, arătând că a crezut mereu în Justiţie.

”Vreau să mulţumesc bunului Dumnezeu şi tuturor magistraţilor judecători garanţi ai statului de drept din această ţară. Am crezut mereu în Justiţie. Vreau să mulţumesc DNA pentru această imensă lecţie de viaţă, care m-a făcut mai înţelept”, a spus Oprişan, menţionând că reacţia sa nu este una ironică.

El şi-a exprimat convingerea că România va investi şi va recompensa pe toţi lucrătorii din Justiţa românească pentru cinstea şi corectitudinea lor.

”Vreau să-mi exprim convingerea că România va investi şi va recompensa magistraţii judecători, garanţi ai statului de drept, procurori, poliţişti şi toţi lucrătorii din Justiţa românească pentru cinstea şi corectitudinea lor, pe cei care se află doar în slujba adevărului, pentru că numai având o Justiţie independentă, imparţială, aflată doar în slujba adevărului, românii vor putea prospera şi vor putea intra în rândul popoarelor civilizate”, a spus Oprişan. El a arătat că mulţumeşte tuturor cetăţenilor României şi celor din judeţul Vrancea care nu s-au îndoit de integritatea sa în tot acest interval de timp.

”Vreau să mulţumesc tuturor instituţiilor statului care veghează la liniştea, siguranţa şi pacea românilor”, a conchis Oprişan.

Potrivit deciziei instanţei, Marian Oprişan a fost achitat pentru infracţiunile de utilizare a creditului în alte scopuri, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Instanţa a dispus, de asemenea, încetarea procesului penal împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, pentru infracţiunea de uz de fals.

Magistraţii au decis încetarea procesului penal şi în cazul vicepreşedintelui CJ Vrancea, Mircea Diaconu, pentru infracţiunile de care a fost acuzat.

Totodată, magistraţii au dispus şi achitarea lui Ion Costeanu, directorul Direcţiei Tehnice din Consiliul Judeţean Vrancea, pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu, instanţa dispunând, totodată, încetarea procesului penal pentru complicitate la fals intelectual şi uz de fals.

Instanţa a decis achitarea şi în cazul Valeriei Teodorescu, directorul Direcţiei Economice din CJ Vrancea, pentru abuz în serviciu, complicitate la această faptă şi complicitate la utilizarea creditului în alte scopruri şi încetarea procesului penal împotriva acesteia pentru fals intelectual şi uz de fals.

Un alt inculpat în acest dosar, Liviu Rusu, fost şef Serviciu Drumuri şi Poduri din Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean Vrancea, a fost achitat pentru complicitate la abuz în serviciu.


De asemenea, instanţa a decis încetarea procesului penal în cazul său pentru complicitate la fals intelectual şi uz de fals.

Instanţa a mai decis şi achitarea lui Valeriu Iacob, fost diriginte de şantier, pentru complicitate la abuz în serviciu şi a dispus încetarea procesului penal pentru fals intelectual şi complicitate la uz de fals.

Magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca au mai decis ridicarea sechestrului asigurător pus de procurori prin decizii din 2005 şi 2006 pe mai multe bunuci ale lui Marian Oprişan şi ale celorlalte persoane judecate în acest dosar.

Sentinţa magistraţilor Judecătoriei Cluj-Napoca nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

Ultimul termen în dosarul lui Marian Oprişan a avut loc la Judecătoria Cluj-Napoca în 22 ianuarie, când judecătorul de caz a anunţat că va pronunţa sentinţa cel mai devreme după şapte zile, dar în 29 ianuarie aceasta a fost amânată cu încă o săptămână. Joi, pronunţarea sentinţei a fost amânată din nou, magistratul care a judecat dosarul motivând că mai are nevoie de timp pentru a delibera.

La ultimul termen, Marian Oprişan a venit la instanţă, avocatul acestuia, Gheorghiţă Mateuţ, solicitând includerea unor probe noi la dosar, constând în înscrisuri oficiale, precum şi audierea a 20 de martori – angajaţi ai CJ Vrancea, foşti consilieri judeţeni sau primari de comune din judeţul Vrancea, care în opinia sa ar fi ajutat la dovedirea nevinovăţiei clientului său, judecătorul de caz respingând însă aceste solicitări.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.