Mascaţii, politiştii şi jandarmii au luat cu asalt căminele fantomă în căutarea...

Mascaţii, politiştii şi jandarmii au luat cu asalt căminele fantomă în căutarea infractorilor FOTO

1
DISTRIBUIȚI

razie camine ilegale hunedoara (2)

Un număr de 29 de persoane au fost ridicate, vineri dimineaţa, şi duse la sediul Poliţiei municipiului Deva în timpul unei razii la două cămine de nefamilişti, la care au participat peste 50 de poliţişti, jandarmi, mascaţi şi poliţişti locali, fiind descoperiţi mai mulţi suspecţi de furturi şi persoane care au tulburat liniştea publică.

„Acţiunea a vizat asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, dar şi identificarea unor posibili suspecţi în cazul comiterii unor infracţiuni, ori persoane care nu îşi justifică prezenţa pe raza municipiului Deva, fiind pretabile la comiterea de fapte antisociale. În cadrul acţiunii au fost legitimate 79 persoane, 55 dintre acestea fiind verificate în bazele de date ale Poliţiei. De asemenea, 29 de persoane care nu aveau asupra lor documente de identitate ori erau suspecte de comiterea unor infracţiuni au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Deva, unde au fost amprentate, fotografiate şi introduse în bazele de date, în timp ce cinci persoane suspecte de comiterea unor infracţiuni de furt au fost audiate, iar opt persoane au fost sancţionate contravenţional”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, subcomisarul Bogdan Niţu.

Acţiunea a avut loc după ce mai mulţi locatari din blocurile vecine au depus plângeri la poliţie şi primărie că în zonă au loc în mod frecvent scandaluri şi sunt ascunse obiecte provenite din furturi, iar cei care ocupă abuziv camerele aruncă gunoaiele la întâmplare, între blocuri.

razie camine ilegale hunedoara (4)

„Vom face lunar aceste razii pentru a vedea cine stă în cele două cămine.


Unul este căminul pimăriei, iar altul aparţine unei firme private. Mulţi dintre ei stau ilegal, nu au apă sau curent electric. Sunt foarte multe persone care nu au buletin de oraş şi trebuie să-l părăsească. Pentru ceilalţi încercăm să asigurăm adăpost de noapte pe o anumită perioadă, până le vom găsi locuinţe. Sută la sută aceste blocuri vor intra in reabilitare”, a declarat primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, prezent la razie. Potrivit acestuia, în cursul anului 2015 ar putea începe reabilitarea căminelor.

După finalizarea raziei, în zonă au ajuns angajaţii firmei de salubritate cu un buldozer şi alte utilaje, pentru a aduna mormanele de gunoi aruncate între cele două cămine de locatari.

1 COMENTARIU

  1. Domnilor pe la Hațeg nu veniți?Avem un primar si ceva consilieri,basca niste „oameni de afaceri”, cam de câțiva ani de pușcărie fiecare!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.