Măsura RADICALĂ pe care poate să o ia Inspectoratul Școlar Timiș și...

Măsura RADICALĂ pe care poate să o ia Inspectoratul Școlar Timiș și care-i va afecta pe părinții care vor să-și dea copilul în clasa pregătitoare în cea mai „vânată” școală din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

clasa-pregatitoare

Înscrierile în clasa pregătitoare încep pe 23 februarie, motiv pentru care, la fel ca în anii precedenți, sute de părinți s-au grăbit și și-au făcut deja viză de flotant, astfel încât să fie siguri că micuții lor vor învăța în școlile de elită din Timișoara. Și asta pentru că, potrivit legislației, trebuie înscriși în clasa pregătitoare într-o unitate de învățământ toți copiii care au domiciliul pe una din străzile arondate acestei școli.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, cele mai „vânate” școli din Timișoara, în ultimii ani, sunt Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Liceul „Grigore Moisil”, Colegiul Național Bănățean și Școlile Generale Nr. 16 și 30. Din cauza numărului mare de solicitări, Inspectoratul Școlar Timiș a fost nevoit să suplimenteze numărul de clase în anii anteriori.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, atrage atenția că, peste câțiva ani, vor apărea o serie de nemulțumiri în rândul părinților, cel puțin la Liceul Pedagogic. Asta pentru că în momentul în care acești copii vor ajunge în clasa a V-a, vor fi nevoiți să meargă la cursuri după-amiaza, pentru că nu va fi suficient spațiu pentru ca toți elevii să învețe de dimineață.

Pentru a nu se ajunge în astfel de situații, legea permite Inspectoratului Școlar Timiș, din acest an, să recurgă la o măsură radicală.


„Inspectoratele școlare pot decide dacă liceele pedagogice au sau nu circumscripție școlară. Până vineri trebuie să luăm o decizie în acest sens. Dacă ne hotărâm să nu alocăm o circumscripție școlară Liceului Pedagogic, dacă au existat situații de părinți care și-au făcut un domiciliu undeva în apropiere, pe străzile Liceului Pedagogic, aceștia pot ajunge în situația de a nu conta acel domiciliu, ci înscrierea urmând să se facă pe criterii specifice, pe care încă nu le-am stabilit”, a anunțat, astăzi, Aura Danielescu.

Potrivit inspectorului școlar general al județului Timiș, în acest an pot fi înscriși cel mult 50 de copii în cele două clase pregătitoare aprobate la Liceul Pedagogic. De asemenea, Aura Danielescu a mai anunțat că nu vor mai fi acceptați mai mult de 25 de copii într-o clasă pregătitoare. Prima etapă a înscrierilor în clasa 0 începe în 23 februarie și are trei faze. În faza întâi pot fi înscriși și vor fi înmatriculați elevii care aparțin circumscripției școlare, ulterior, urmând să se înscrie elevi pe locurile rămase libere din afara circumscripției școlare. În faza a treia urmează să se înscrie copiii care au optat prin fișa de înscriere pentru revenirea în școala de circumscripție, dacă nu au fost înmatriculați în școala pentru care au avut prima opțiune.

În acest an, la nivelul județului Timiș au fost aprobate 268 de clase pregătitoare, în care se pot înscrie 5.743 de copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.