Metoda INGENIOASĂ de contrabandă cu ţigări, pregătită de sârbul reţinut de DNA....

Metoda INGENIOASĂ de contrabandă cu ţigări, pregătită de sârbul reţinut de DNA. Vezi ce garanţie de TIP MAFIOT a cerut acesta UPDATE Hotărârea instanţei

3
DISTRIBUIȚI

suspect dna

Doru Dolinga, cetățeanul sârb, prins, ieri în flagrant de DNA în timp ce încerca să cumpere influența unui polițist de frontieră din vama Moravița, a pus la punct un plan extrem de ingenios pentru a face contrabandă cu țigări. „Prin intermediul inculpatei Florea Ioana, inculpatul Dolinga Doru a întreprins demersuri de identificare și racolare a unui lucrător vamal din Punctul de control și trecere a frontierei Stamora Moravița, care, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, să accepte implementarea, în fals, în evidențele sistemului vamal, a unor operațiuni de export de țigări din România în Republica Serbia, demersuri în cursul cărora i-a promis unui agent de poliție de frontieră (denunțător în cauză) suma de 20.000 euro, bani pe care urma să-i remită acestuia efectiv după finalizarea operațiunilor vamale și care urmau să fie împărțiți de acesta cu lucrătorul vamal”, se arată în comunicatul DNA.


Florea Ioana, care mai are o condamnare pentru trafic cu ţigări, a solicitat să primească suma de 1.500 euro, bani pe care urma să-i primească efectiv după finalizarea operațiunilor vamale.

Din discuţiile monitorizate de SRI şi DGA a reieşit că planul sârbului era să cumpere ţigări de la producători şi să fie exportate fictiv în Serbia. În realitate, tirurile urmau să plece goale în Serbia, să fie înregistrate că au ieşit pline, în timp ce marfa rămânea în ţară unde urma să fie vândută sub preţul pieţei. Conform planului, în fiecare lună ar fi fost trebuit să fie înregistrat cel puţin câte un tir cu ţigări. Sârbul a cerut garanţii de tip mafiot – în cazul fiecărui transport, când se implementa în baza de date, timp de 24 de ore trebuia să existe cineva care să stea cu el garanţie într-o cameră de hotel pentru a se asigura că nu se şterg datele din reţea şi operaţiunea rămâne validă în sistem. Ulterior, urma să se facă plata.

Cei doi au fost prezentaţi, astăzi, cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile Tribunalului Timiş pentru cumpărare de influenţă, în cazul lui Dolinga, şi complicitate la această infracţiune în cazul Ioanei Flore.

UPDATE Tribunalul Timiş a decis arestarea celor doi pentru 30 de zile. Hotărârea poate fi contestată, urmând ca decizia finală să o ia Curtea de Apel Timişoara.

 

3 COMENTARII

  1. Bravo Dorobantu, ramai cel mai catastrofal procuror din DNA. Cum te apuci tu de ceva , cum se duce dracului totul. Ai sarit pe sarbul asta fara sa astepti sa vezi ale cui erau sutele de baxuri de tigari care ar fi trebuit sa iasa doar scriptic din tara. Pentru ca spaga era oferita pentru operarea tranzitului vamal fictiv, iar antrepozitul fiscal al contrabandistilor urma sa plaseze marfa pe piata neagra. Dorobantu, nu te-ai gandit ca-ti bati joc de munca altora? Praf ai fost la celelalte parchete la care ai lucrat, pulbere esti la DNA. Cine tine o nulitate ca tine in spate? Cand te incalti, deosebesti pantoful stang de cel dept, sau te caznesti sa intelegi de ce nu reusesti?

  2. specule ….rand pe rand sunt arestati oameni tai .mai un poc si vine vremea ta . specu din moravita …cum justifici parcul auto pe care il detii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.