Ministrul Educației, promisiuni la Timișoara. Ce se va întâmpla cu cele 24...

Ministrul Educației, promisiuni la Timișoara. Ce se va întâmpla cu cele 24 de școli din Timiș care nu au autorizație sanitară

1
DISTRIBUIȚI

sorin cimpeanu

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, a dat asigurări, astăzi, la Timișoara, că toate cele peste 2.500 de unități de învățământ din întreaga țară care funcționează deși nu au autorizație sanitară o vor obține în anul școlar următor.


În județul Timiș există 24 astfel de școli, iar marea majoritate nu au obținut autorizația sanitară pentru că nu apă curentă. „Obținerea autorizației de funcționare urmează să se întâmple în anul școlar 2015 – 2016, prin parteneriatul pe care Ministerul Educației îl are cu Ministerul Dezvoltării”, a declarat, astăzi, Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește microbuzele școlare, ministrul Educației a anunțat că județul Timiș urmează să primească alte cinci microbuze pentru transportul elevilor până la sfârșitul lunii martie. Întrebat dacă Ministerul Educației va sprijini Inspectoratul Școlar Timiș din punct de vedere financiar pentru a amenaja viitoarea clădire în care se va muta, ministrul a precizat că „noi și autoritățile locale trebuie să ne implicăm și ne vom implica”. Cornel Petroman, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, a intervenit pentru a preciza că „Ministerul Educației va acorda fondurile necesare achiziționării aparatelor. Instalarea calculatoarelor și a celorlalte aparate necesită o contribuție foarte serioasă”.

Astăzi, ministrul Sorin Cîmpeanu urmează să se întâlnească și cu toți rectorii universităților timișorene.

1 COMENTARIU

  1. 1. Numarul scolilor fara autorizatie e mai mare, musiu S.C. vorbete aiurea in tramvai.
    2. Mutarea si instalarea calculatoarelor e o problema foooooaaarte grea, daaaaaaa.
    3. Si, in general, bla, bla, bla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.