Motivul INCREDIBIL din cauza căruia la Timişoara nu se fac transplanturi renale....

Motivul INCREDIBIL din cauza căruia la Timişoara nu se fac transplanturi renale. Câţi timişoreni au nevoie de operaţie

2
DISTRIBUIȚI

viorel bucuras

Medicii de la Clinica de Urologie din cadrul Spitalului Județean Timișoara sunt pregătiți, în orice moment, să realizeze operații de transplant renal și astfel să salveze viețile sutelor de pacienți din vestul țării care au nevoie de un rinichi sănătos pentru a supraviețui. Din păcate, doctorii sunt cu mâinile legate, și asta pentru că nu pot obține acreditarea de la Ministerul Sănătății pentru că cele două săli de operație în care ar trebui să se realizeze astfel de intervenții nu sunt renovate.

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, împreună cu Viorel Bucuraș, șeful Clinicii de Urologie, au discutat cu reprezentanții Consiliului Județean Timiș, care le-au promis că vor aloca sumele necesare modernizării blocului operator.


În total, ar fi nevoie de aproximativ 300.000 de euro pentru renovarea sălilor de operație și de încă atâția bani pentru procedurile de sterilizare. „Ni s-a promis sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș pentru refacerea a două săli de operație la nivelul standardelor europene existente. Sălile de operație trebuie să îndeplinească anumite condiții. Cel mai scump este un sistem de flux de aer laminar, care costă aproximativ 180.000 de euro”, a explicat, astăzi, medicul Viorel Bucuraș. Sistemul de flux de aer laminar este esențial într-o sală de operație, și asta pentru că elimină factorii de poluare și contaminare.

În jur de 700 de persoane din vestul țării se află pe listele de așteptare în speranța că vor primi un rinichi sănătos. La Timişoara s-au realizat operaţii de transplant renal în anii ‘80, însă centrul a fost închis pentru că au fost mai multe nemulţumiri pentru că rinichii erau prelevaţi de la persoane aflate în moarte cerebrală. Centrul de Transplat a fost redeschis în anul 1994 și, până în 2006, când s-a închis din nou, au fost realizate aproximativ 50 de operații.

2 COMENTARII

  1. Va rugam sa mentionati cate din cele 50 de operatii din perioada 1994-2006 au avut succes. Asta e problema. Raspunsul il gasiti pe tot atatea cruci…

  2. @dr jivago, sint sigura ca nu-i prea intereseaza citi au scapat, banii sint mai importanti! Stim cu totii ce se intimpla si cum se poarta ( clar, nu toti), cu pacientii! Iar pentru greselile lor, nu platesc, decit foarte rar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.