Numele noului șef al Poliției Rutiere Timiș, în stenogramele DNA: „Rumega o...

Numele noului șef al Poliției Rutiere Timiș, în stenogramele DNA: „Rumega o dă de gard”

6
DISTRIBUIȚI

rumega ipj adevarul

Numele lui Petru Rumega, noul şef al Serviciului Poliţiei Rutiere,  apare în dosarul DNA în care au fost arestați șefii Poliției Timiș, acuzați că au mutat abuziv un agent pentru că-i deranja aranjamentele primarului PSD din Recaș, Pavel Teodor. Într-o discuție dintre primar și șeful Poliției Locale, Doru Berzescu se discută despre controlul pe care Poliția Timiș l-a declanșat după ce l-au reclamat pe agentul Dumitru Duma că s-ar fi implicat în campania electorală, fiind surprins și modul în care cei doi se pregăteau să-l înfunde pe polițist.

Pavel Teodor:Dar cine se ocupă de cazul cu politica lui?

Doru Berzescu: Rumega Petru. Am numărului lui. Dimineaţă îl sunăm

Pavel Teodor: Dar acela cine-i?

Doru Berzescu: Rumega Petru îi şeful compartimentului control intern

Pavel Teodor: El îi şeful?

Doru Berzescu:El îi şeful?

Pavel Teodor: Tot el s-a ocupat de treaba asta?

Doru Berzescu: De treaba asta da, dar de celelalte plângeri nu s-a ocupat tot el.O fost date şi la alţii.

Pavel Teodor: Îs mai mulţi în biroul acela? Noi putem să-l renegăm. Nu?

Doru Berzescu: Îl sunăm mâine şi îi spunem. Eu m-am gândit la o altă chestie. Să facă o hârtie în numele oamenilor că ei doresc să fie audiaţi la Recaş, să se deplaseze întrucât sunt în număr mare. Invitaţia îi făcută greşit. Şi nu se duce nimeni am înţeles.

Pavel Teodor: Nu, nu.

Doru Berzescu: Da, o să-l sun pe Vărzaru să nu se ducă.

Pavel Teodor: Să-i sune pe toţi să nu se… Şi dimineaţă facem hârtia şi o ducem la inspectorul-şef.

Doru Berzescu: Da şi o trimitem.

Pavel Teodor: Şi spunem că o făcut-o intenţionat cu 22.09 şi că iau lucrurile în derâdere, nu-i acordă importanţa care se cuvine şi dorim să fie numit un alt ofiţer şi anunţăm intenţia că toţi cei care au declaraţiii vor să fie asistaţi de un avocat.

Doru Berzescu: Aşa nu o să mao ceară delegaţie pentru fiecare. Ţi atunci trebuie rupt hârtie şi hârtia aia la un avocat îi vreo două – trei milioane la fiecare.

Pavel Teodor: Oare aşa îi?

Doru Berzescu: Da, da. Deci îi cere delegaţie. Sigur îi cere delegaţie. Îs şmecheri şi ei.

Pavel Teodor: Păi nu-i nimic că plătim.

Doru Berzescu: Sau dacă acceptă să fie.

Pavel Teodor: Noi îl avem pe Danciu cu care colaborăm şi avem…şi ne reprezintă în cazuri sociale sau ceva.

Doru Berzescu: Da,da.

Pavel Teodor: Să fie ca un ghimpe numai.

Doru Berzescu: Îi facem o împuternicea de-a lui Ramona din aia.

Pavel Teodor: Exact.

Doru Berzescu: Îi împuternicit să reprezinte un număr de şapte cetăţeni, ceva, exact.

Pavel Teodor: Ca să susţină declaraţia noastră.

Doru Berzescu:Exact. Da, da. Dacă vine, şi dacă nu n-o să accepte să vină aici. Numai dacă o să-i spună inspectorul-şef să vină.

Pavel Teodor: Îhî.

Doru Berzescu:În bandiţi şi ei. Ei una vorbesc când îs în primărieşi alte vorbesc când. Ce zice.Lasă măi că ei latră şi noi ne facem treaba. Îs bandiţi. Nu.

Pavel Teodor:Acum, lasă să vină protocolul acela încheiat şi atunci dau dispoziţie şi atunci raport zilnic.

Doru Berzescu: Da, da, raport zilnci. Cu ore, nu aşa. Îi fac pe ore. Când intră, când iasă.

Ulterior, are loc o altă discuţie telefonică între Doru Berzescu şi comisarul şef Marian Temu, şeful Poliţie Recaş pe tema audierii oamenilor care ar fi trebuit să dea declaraţii împotriva lui Duma.

Marian Temu: Uite am fost la şedinţă la Timişoara şi ăştia de la control intern m-or chemat după şedinţă şi mi-o spus că niciunul dintre ăia care i-ai dat tu cu Cristi citaţie nu s-o prezentat

Doru Berzescu: Da.


Păi am sunat şi or venit oamenii. Or venit oamenii al primărie. Îşi bate joc de oameni. I-o chemat să-i audieze cu privire la faptele din 22.09. Păi în 22.09 n-o fost nimic. Ţi am vorbit cu Rumega, şi i-am zis nu poţi să vii să audiezi aici dacă sunt şapte oameni de dus, îs costuri. Nu, nu. Şi atunci i-am spus nici ei nu vin. Mi-or spus oamenii. Îs costuri. Eu n-am sesizat, n-am citit. Zice domnule, iar îşi bate joc de noi. Iar se urmăreşte muşamalizarea şi la opt jumate l-o sunat domnul primar. Dar i-a închis lu domnul primar.

Marian Temu: Măi, Doru. Poate aşa aţi făcut voi atunci cu 22.

Doru Berzescu:Cum să facem noi adresa cu 22. El o greşit. O zis nu domnule, am greşit e în 20 a zecea, cî în a noua nu a fost campanie electorală.

Marian Temu: În 22.10.

Doru Berzescu: Dar el o făcut invitaţie să fie audiaţi cu privire la 22.09. Oamenii o zis domnule, noi nu ştim nimic în 22.09. Şi oamenii m-or întrebat pe bună dreptate. Domnule noi suntem în slujba poliţiei sau poliţia în slujba noastră? Adică mergem pentru trei oameni.

Marian Temu: Şi ei trebuia să spună nu domnule, în 22.10 o fost treaba. Dacă nu se duc, ce se întâmplă, nu se alege nimic de chestia aia.

Doru Berzescu: Eu am vorbit cu el. O zis bine, refac invitaţiile. Deci nu că nu se alege nimic, că nu-i cum vrea Rumega. Rumega o dă de gard.

Marian Temu: Ştiu. Şi mai e unul Vădraru acolo. Tot aşa-i cu.

Doru Berzescu: Deci îi făcută adresă, dar domnul primar îi plecat la ăştia şi mă duc şi depun adresă. E făcută adresă de domnul primar şi de viceprimar, secretar pentru domnul inspector-şef în care arată ce s-o întâmplat şi cere prin adresă oficială să desemnăm un apărător împuternicit de primărie să îi asiste. Pentru că oamenii se duc, unii oameni care o mai audiat, o zis domnule, or început să mă intimideze. Că stai, domnule, ai fost influenţat de persoane politice? Pe..l-o oprit Duma sâmbătă pe drumul Bazoşului. N-o avut ce să-i facă că omul tot în ordine. Că cine-s fetele din maşină. Păi ce acesta-i traficant de persoane sau. Deci el ştie că e ok, că-i din comunitate, numai că-i martor, l-o oprit să-ş şicaneze. Pe Popa l-o oprit. Pe Popa de la Bazoş.

Marian Temu: Deci aţi mai făcut încă una?

Doru Berzescu: Da. Acum aştept. Dacă o semnează şi o duc la Timişoara.

Marian Temu: Că vreau să o învârtă.

Doru Berzescu: Ştiu că vreau să o învârtă. Că asta e. E hârtie făcută.

Marian Temu: Să-mi ţină mie prelegeri în p.. mea. După jumătate de oră i-am spus omule, am treabă, vreau să plec. Faptul că nu or venit ăştia am ajuns la nişte discuţii de zici că nu ştiu ce s-o întâmplat. Hai că vreau să plec. Şi am plecat. Nu pot să-şi spun.

Doru Berzescu:Invitaţiile sunt făcute, sunt greşite. El cu gura lui o spus: lasă invitaţiile atunci. Şi numai na, să.

Marian Temu: Da.

Doru Berzescu:E clar. Hai să ne întâlnim şi vorbim.

Marian Temu: Pe unde e domn primar?

Doru Berzescu: E ocupat. E în birou acum.N-am reuşit nici eu să ajung la el acum. Nu ştiu dacă e ocupat cu problema asta cu hârtiile sau cu altă problemă. Eu am zis să le duc şi astăzi la Timişoara.

Marian Temu: În birou îi?

Doru Berzescu: O ieşit, o intrat, nu ştiu. Oricum e ocupat, n-am reuşit.

Marian Temu: Mai oţâră ajung şi mă opresc să văd dacă-i acolo , dacă nu vorbesc mâine cu el.

Doru Berzescu: Eu îs. Stăm noi de vorbă dacă te opreşti totuşi.

Marian Temu: Bine, bine.

Doru Berzescu: Să-l sun pe Rumega să-i spun?

Marian Temu: Nu, n-are rost.

Doru Berzescu: Păi nu poate şi hârtiile ălea îs depuse la inspectorat, la prefectură şi la consiliul judeţean. N-o dă de gard nici dacă moare lumea cu problema aia. Nu ştiu cât o să se bucure prefectul şi şedinţele consiliului judeţean când văd hârtii de genul acesta.

Marian Temu: Ei, aţi trimis şi acolo la ei?

Doru Berzescu: Peste tot, că tot aşa batem apa în piuă.

Marian Temu: Foarte bine.

Doru Berzescu: Că i-am spus şi lui domnul primar că nu mă interesează cine ne ascultă şi nici că-s…legale. Domnule ăştia când vin vorbesc de comandantul de la Timişoara. Când vin aici te pupă şi îţi dă dreptate şi după aia lasă mă că-i trece şi lui acesta şi tot cum vor ei fac. Unii dintre ei. Unii poate chiar doresc stingerea conflictului şi să-l mute dracului de aici.Să-l ducă unde.

Marian Temu: Hai că vorbim

 

 

 

 

 

6 COMENTARII

 1. Dragos, tu ai dedus de aici implicarea lui Rumega? Pentru ca nu asta rezulta din discutiile indivizilor, ci faptul ca Rumega nu face ceea ce spun astia.
  Cred ca titlul este tendentios! Si numele tau sunt convins ca apare in multe stenograme, dar asta nu inseamna ca ai facut ceva, ci faptul ca se vorbeste despre tine!
  Poate ar fi frumos sa modifici nuanta titlului, pentru o mai buna intelegere de catre cititori, nu de alta! Cine citeste titlul, are impresia ca Rumega este implicat, ceea ce nu rezulta din continut.
  Ar fi onorabil pentru tine si corect pentru cititori

 2. Bravo Bota !
  Excelent articol sau stenograme sau ce sunt.
  Rezulta foarte limpede din articol ca mult mai vinovati pentru hartuirea pe nedrept al subofiterilor de la Recas sint cei doi amintiti in articol: RUMEGA si VADRARU – sef si subordonat. E clar ca astia doi au facut o cascada de abuzuri impotriva acelor amarati de subofiteri ca ordin de la cavalerul mesei rotunde adica munteanu.
  Dar ceva nu pricep, si cred dl. Bota ca ne-ai putea lamurii.
  Cum se face ca MUNTEANU- seful politiei Timis- cel care l-a aparat pe indianul grec este arestat pentru hartuire iar cei care au executat hartuirea sint promovati in functii ?
  Ba mai mult, cu mult tupeu, asa-poreclitul Indian, isi schimba porecla in Grec si se lauda de unul singur, ca a vazut ce inseamna sa ai incredere in soferi si fuge de rupe pamintul de frica acum.
  Grecule – indian , baga capul la nisip ca strutul ca poate ai noroc si uita procurorii de tine si nu te da in primire seful tau munteanu, unii zic ca te-a dat, vedem…
  Toti vajnicii asa zis ofiteri trebuia sa se gandeasca la munca cinstita inainte sa-i hartuiasca pe colegii nevinovati si sa se bazeze pe regulamentele politiei nu pe sorturile confratilor masoni ai lui Bolbos rutieristul si alti asemanatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.