O nouă pârtie pentru schiorii bănățeni. Unde se află și ce caracteristici...

O nouă pârtie pentru schiorii bănățeni. Unde se află și ce caracteristici are

5
DISTRIBUIȚI

semenic-ski005

Cea mai nouă pârtie de schi din vestul țării a fost inaugurată în această săptămână. Este vorba de pârtia pentru slalom uriaș de la Văliug, numită „Uriașul”. Autorităţile locale speră ca numărul turiştilor să crească şi atâta timp cât este zăpadă în zonă să se poată bucura de sporturile de iarnă.

Noua pârtie are un grad de dificultate medie la mare, fiind accesibilă în toate zilele săptămânii. „Uriașul” are o lungime de 1,3 km pe o lățime medie de 70 de metri, fiind un traseu ce leagă platoul Semenic de pârtia Casa Baraj de la Văliug.


Diferenţa de nivel este de 266 metri, coborându-se de la o altitudine de 1.435 metri. Pârtia are doar zăpadă naturală, iar accesul este asigurat de teleschi. Nu există nocturnă.

Noua pârtie vine să completeze oferta locațiilor unde se poate practica slalom în vestul țării. Cea mai lungă pârtie de slalom se află în partea de nord-est a Muntelui Mic și se numește „Vâlsanul”. Pârtia are 3 kilometri și e comparabilă cu domeniile sciabile din Austria. Aici nu a fost montat încă teleschiul, accesul fiind făcut cu șenilatele.

5 COMENTARII

 1. Ce simpatica sunteti D-na Georgeta,scrieti un articol despre Valiug si puneti o poza cu partia Nordica de la Muntele Mic!!!!!!!!!!!
  Iar partia Valsanul poate fi comparata cu partile din Austria doar ca nu ai cum ajunge la ea,minciunica cu senilata!!!!!!!!!!!!!!!
  Articol de cacao,cred ca a durat cam 4 minute sa va informati.
  Mai incercati in alte domenii,poate e mai bine!
  O zi buna,va las ca aveti articole de scris

  • Stimate domnule Bulacu,nu fiti rautacios!Probabil ca s-a incercat o tentativa de reclama,iar daca doar patru minute s-au platit unei doamne ziariste care nu a pus niciodata skiurile in picioare, asta este articolul rezultat: NICIO TREABA.
   Chiar nu s-a gasit nimeni in redactia aia sa il intereseze sporturile de iarna sau sa faca un minim efort sa intrebe o persoana documentata?

 2. A mai fost publicat recent in acelasi ziar un articol despre Semenic folosindu-se 2 poze de la Muntele Mic; nu stiu de ce e asa de complicat sa faci un articol normal, sau dezinformarea a devenit practica curenta a majoritatii ziarelor din Romania, la fel si lipsa de respect pentru cititori.

 3. Doamna Gorgeta in primul rind poza din articol este de pe Muntele Mic, cu partia Nordica iar in al doilea rand partia de care vorbiti exista de citiva ani.
  Latime medie de 70 m? 🙂 Cred ca glumiti, are latimea unui drum forestier ceea si este pe alocuri.
  „Aici nu a fost montat încă teleschiul, accesul fiind făcut cu șenilatele.” – iara cred ca faceti o tocanita din Muntele Mic, Semenic si Valiug.
  Partia Semenic – Valiug
  https://www.facebook.com/video.php?v=983184461709261

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.