Orhideele bănăţene, o specie pe cale de dispariţie. Ce semnal de alarmă...

Orhideele bănăţene, o specie pe cale de dispariţie. Ce semnal de alarmă trage un biolog

0
DISTRIBUIȚI

IMG0281_resize

Oricât de exotice ne-am aștepta să fie, în general, orhideele, în Banat cresc în mod natural specii rare de orhidee sălbatice.

Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Banatului Timişoara vernisează la Institutul provinciei autonome Voivodina pentru protecţia mediului din Novi Sad – Serbia expoziţia “Orhidee sălbatice şi alte specii rare de plante din vestul României”.


Evenimentul va avea loc în 6 februarie 2015, ora 12 (ora Serbiei).

Autorul expoziţiei, dr. Sretco Milanovici, biolog – muzeograf la Secţia de Sţiintele Naturii a Muzeului Banatului Timişoara, va completa acest eveniment cu o prezentare despre orhidee sălbatice şi plante foarte rare şi periclitate din zone naturale protejate din vestul României. Prezentarea are ca scop expunerea stării actuale a speciilor rare de plante (majoritatea pe cale de dispariție), starea şi diversitatea habitatelor naturale în care cresc acestea şi ameninţările la care sunt expuse. Mesajul prezentării şi al expoziţiei în sine, este: „necesitatea imperativă de protecţie şi conservare a patrimoniului natural comun, aflat în linie ireversibilă de dispariţie”, transmite dr. Milanovici.

Expoziţia poate fi vizitată la Novi Sad până în 6 martie, după care poate fi admirată la Vârşeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.