Plantarea de noi copaci în Piaţa Libertăţii, permisă în proiectul cu finanţare...

Plantarea de noi copaci în Piaţa Libertăţii, permisă în proiectul cu finanţare de la UE. Ce avertizează şeful ADR Vest, Sorin Maxim

0
DISTRIBUIȚI

baia turceasca piata libertatii 5

O veste bună pentru timişorenii care își fac griji că Piaţa Libertăţii va rămâne un loc fără vegetaţie, ca urmare a proiectului de reabilitare a centrului istoric, a venit în acest weekend de la Primăria Timişoara.

„Proiectul privind reabilitarea spaţiilor publice din centrul istoric al municipiului Timişoara este în curs de implementare şi a fost revizuită documentaţia tehnică, proiectul final pentru Piaţa Libertăţii cuprinzând 51 de arbori, precum şi arbuşti şi alte tipuri de vegetaţie. Revizuirea proiectului se datorează necesităţii de punere în valoare a vestigiilor, dar şi faptului că o serie de conducte au fost repoziţionate.


În plus, Piaţa Libertăţii este străbătută şi de multiductul pentru cablurile reţelelor de transmitere date/voce. Toate acestea determină alegerea tipului de vegetaţie şi poziţionarea ei, astfel încât rădăcinile să nu afecteze conductele sau vestigiile. În aceste condiţii, numărul arborilor din proiectul iniţial nu mai poate fi relevant, fiind necesară repoziţionarea în funcţie de noile date tehnice rezultate în cadrul lucrărilor”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Timişoara, Alina Pintilie, pentru tion.ro.

Astăzi, nici Pintilie, nici viceprimarul Dan Diaconu nu au putut oferi detalii vizavi de anunţul făcut în weekend, mai exact despre costurile pe care le impune o astfel de schimbare de viziune, ambii fiind plecaţi din ţară. Şeful ADR Vest, Sorin Maxim, ne-a declarat că „teoretic nu există nicio problemă, beneficiarii putând aduce reviziuniri proiectului pe parcurs, numai că pe lângă acest proiect de revizuire este necesar şi un proiect tehnic care arată necesitatea modificărilor aduse”. Legat de costurile unor astfel de intervenţii, Maxim spune că există un prag până la care Uniunea Europeană poate suporta costurile aferente modificărilor, astfel că nu este exclus ca primăria să achite din fonduri proprii anumite procese. Şeful ADR Vest a mai spus şi că proiectele ar trebui elaborate de firma care a conceput proiectul iniţial. Proiectul de reabilitare a centrului istoric trebuie finalizat în vara acestui an. Valoarea totală este de 53.005.711,38 lei la care se adaugă TVA (12.582.466,32 lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.