Prefectul de Timiş, dezlănţuit la PRESSALERT LIVE. Ce are să îi reproşeze...

Prefectul de Timiş, dezlănţuit la PRESSALERT LIVE. Ce are să îi reproşeze secretarului Primăriei Timişoara şi ce spune despre conflictele cu primarul Robu

2
DISTRIBUIȚI

prefectul eugen dogariu (5)

Subiecte fierbiți au fost abordate în această seară, la PRESSALERT LIVE, de prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu. Întrebat dacă există probleme privind ilegalități în consiliile locale ale județului, Dogariu a menționat că „noi avem în permanență întâlniri și cu primarii și cu secretarii unităților administrativ – teritoriale. Cei care asigură permanența în unitățile teritoriale sunt secretarii, cu ei realizăm o comunicare permanentă privind updatarea legislației pe care trebuie să o pună în aplicare. (…) E păcat că avem primari care nu au citit niciodată legea administrației publice locale, Legea 215. Constați asta din discuțiile cu ei, deși asta este sarcina lor”.

Dogariu a vorbit și despre secretarul Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, pe care a spus că l-a atenționat de multe ori în privința modului în care sunt organizate ședințele de plen sau de modul în care sunt redactate proiectele.

„Uneori trece mult prea repede peste anumite detalii.


Am văzut că prin presă a tot spus că prefectul l-a chemat la comisia de disciplină. Ea nu este a prefecturii, ea funcționează pe lângă prefectură, pentru că secretariatul este asigurat de angajați ai prefecturii, dar e formată din suprefect, un primar și secretarul județului”. Vizavi de cazul în care Cojocari a fost reclamat pentru organizarea plenului în care PSD a încercat schimbarea viceprimarului Dan Diaconu, Dogariu a menţionat că „în acest caz comisia nu l-a protejat pe domnul Cojocari, această comisie este un filtru. Secretarul este în subordinea primarului, el este cel care, conform legii, îl sancționează, urmând pașii instituționali. Înainte de a-i da respectiva sancțiune trebuie să meargă și în atenția comisiei”.

Întrebat despre relația sa cu primarul Nicolae Robu, cu care a avut un schimb de replici „furtunoase” anul trecut, Dogariu a spus că „nu este vorba de cum mă înțeleg eu cu primarul Nicolae Robu, ci de relațiile insituționale vizavi de atribuțiile pe care instituția prefectului le are. Am încercat să fiu alături de ce înseamnă Timișoara, pentru a mișca lucrurile. Mulți cetățeni au fost nemulțumiți de ce a ajuns Timișoara, și pe această chestiune am fost alături de oraș. (…) Nu este vorba de relația mea cu domnul primar. Cred că sunt foarte multe lucruri care s-ar putea face în Timișoara la acest moment pentru cetățean, nu neapărat pentru imaginea Timișoarei. Aici există anumite nemulțumiri”. Întrebat care ar fi aceste lucruri, prefectul a refuzat să ofere exemple. „Eu sunt aici în calitate de prefect. Calitatea mea de funcționar public îmi permite să spun aceste lucruri doar de faţă cu prietenii”, a spus Dogariu. Acesta a conchis că „îmi place să cred că în calitate de prefect nu o să am conflilcte politice cu domnul primar, ci doar administrative, legate de legaliatea anumitor acte”.

2 COMENTARII

  1. D le PREFECT
    In comuna Firdea nici dupa 25 de ani nu s au dat titlurile de proprietate .
    Se zice ca stau in geanta primarului pana la viitoarea campanie electorala.
    Dumneavoastra ar trebui sa stiti acest lucru ,sa ne ajutati .

  2. D le PREFECT
    Asa dupa cum stiti,in comuna Firdea nu avem Titluri de proprietate asupra terenurilor agricole
    nici in prezent.
    Va rugam sa dispuneti o ancheta si sa vedeti ce o sa descoperiti ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.