Prefectul Eugen Dogariu, nemulţumit de şefii de deconcentrate din Timiş. Ce le-a...

Prefectul Eugen Dogariu, nemulţumit de şefii de deconcentrate din Timiş. Ce le-a reproșat la PRESSALERT LIVE

0
DISTRIBUIȚI

prefectul eugen dogariu (3)

Prefectul judeţului Timiş nu este deloc mulţumit de modul în care sunt conduse instituţiile deconcentrate. Prezent în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, acesta a menţionat că, deşi nu poate conduce direct serviciile deconcentrate, el le coordonează prin intermediul colegiilor prefecturale, acolo unde le sunt cerute diverse măsuri şi proiecte comune pentru îmbunătăţirea activităţii, dar că nemulţumirile vizavi de modul în care sunt respectate sau nu sarcinile trebuie raportate până la nivel de minister de care aparţine instituţia. Prefectul s-a arătat încrezător în modul în care se organizează concursurile pentru posturile de şefi de deconcentrate.

Fiindcă i s-a cerut să facă un top al deconcentratelor eficiente şi mai puţin eficiente, Dogariu a menţionat „există servicii deconcentrate de la care mi-aş dori să fie mai prezente în rândul comunităţii, care aş dori să vină cu propuneri, majoritatea din ele se încadrează în această categorie.


(…) Aş dori de la ei nu să fie doar nişte simpli funcţionari, ei sunt coducătorii instituţiilor respective. Să fie oameni de viziune, să fie cu un pas înainte să nu desfăşoare doar activităţile de funcţionari”. Prefectul a spus că cea mai mare nesatisfacţie este legată de faptul că şefii de deconcentrate nu sunt prezenţi în comunitate şi nu comunică.
„O insituţie care funcţionează foarte bine este Direcţia de Pensii, care de fiecare dată a încercat să îmbunăţească calitatea serviciilor pe care le oferă către cetăţean. În alte judeţe există probleme legate de modul în care sunt primiţi oamenii”, a spus Dogariu.

La capătul celălalt se situează, în opinia prefectului, AJPIS (Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Intervenţie Socială) sau DSVSA (Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor), unde prefectul a spus că „au existat reclamaţii din partea medicilor veterinari asupra modului în care s-au derulat programele naţionale de vaccinare. Există programe pe diferite boli şi animale, am primit adrese vizavi de modul în care s-au defăşurat aceste programe. Nici acolo nu am văzut o dorinţă să se găsească soluţii”.

Dogariu a mai spus că „eu nu cunosc metodologia diferitelor activităţi pe care le face o agenţie sau alta. Dacă verific, îi verific vizavi de modul în care relaţionează cu cetăţeanul, de exemplu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.