Premiere și succese reluate la cererea publicului. Vezi care sunt spectacolele lunii...

Premiere și succese reluate la cererea publicului. Vezi care sunt spectacolele lunii martie pe scenele timișorene

0
DISTRIBUIȚI

spectacol budapesta

Teatrul naţional timişorean va oferi şi în această lună o mare varietate de reprezentații, pentru toate gusturile. Primul spectacol, Anna Karenina”, va avea loc chiar în prima zi a lunii în sala mare a teatrului. Tot aici vor mai putea fi văzute alte piese ale dramaturgiei clasice sau adaptări după poveşti celebre: „O scrisoare pierdută”, „Sarea în bucate”, „Nopţi albe”, „Insula”, „Cenuşăreasa”, „Pinocchio” şi „Gaiţele”, iar în 29 martie va fi jucată premiera piesei „Proştii sub clar de lună” de Teodor Mazilu. La Sala 2 sunt programate spectacolele „Boala familiei M”, „Maria de Buenos Aires”, „Salată cu leuştean”, „Deşteptarea primăverii”, „Pe ceas. Cu 60 de minute mai bătrân” şi „A fost odată la Timişoara”. Numeroase reprezentaţii vor avea loc şi în sala studio „Uţu Strugari”: „Un Romeo şi o Julieta – un scandal urban”, „Dawn Way”, „Canicula”, „God is a Gangster”, „Daddy”, premiera spectacolului „Aniversarea” de Jeroen van der Berg, „Crize sau încă o poveste de dragoste”, „Eminul meu iubit”, „M-am hotărât să devin prost”, „Actriţa” şi „Nu, eu nu regret nimic”.

Şi teatrul maghiar începe programul din prima zi a lunii martie, cu spectacolul de mişcare non-verbal „Nu e de ajuns”, în care trei dansatori şi doi muzicieni ai trupei „Zéró Balett” din Budapesta atrag spectatorii în propria lor lume, de multe ori improvizată. În 3 şi 4 martie sunt programate reprezentaţii cu spectacolul „Testosteron”, iar sumele provenite din vânzarea biletelor vor fi donate fondului de solidaritate teatrală din cadrul campaniei naţionale „Artişti pentru artişti” derulate de UNITER, care vine în sprijinul artiştilor vârstnici cu probleme de sănătate. Ziua de 8 martie va fi sărbătorită tot în paşi de dans, împreună cu actriţa şi coregrafa Andrea Gavriliu, în spectacolul de teatru şi dans „Zic Zac”, care, din 2013, adună premiu după premiu. La sfârşitul spectacolului va fi organizată o tombolă la care spectatorii au şansa de a câştiga premii-surpriză oferite de teatrul maghiar. Spectacolele „Mady-Baby” şi „Nişte fete sau cinci-în-unu” sunt şi ele incluse în repertoriul lunii, iar pentru cei mici sunt programate în 20 martie, cu prilejul Zilei mondiale a teatrului de copii şi tineret, spectacolele „Noditza” şi „Zâna cu şapte capete”. Un one-man show intitulat „Răsturnare” va fi susţinut de tânărul actor Molnár Bence, inspirat din „Barosul satului” de Petöfi Sándor, iar coproducţia „Moliendo Café” va fi prezentă la festivalul de la Sfântu Gheorghe.


Luna se încheie cu spectacolul în limba franceză „Le Tsar”. Toate spectacolele în limba maghiară beneficiază de traducere simultană în limba română.

nu e de ajuns teatrul maghiar

Opera timişoreană începe spectacolele lunii martie cu opereta „Voievodul ţiganilor”, programată în 4 martie. Iubitorii de operetă vor mai putea vedea în aceasă lună „Liliacul” şi „Silvia”. Operele programate sunt „Bal mascat”, „Nabucco” şi două reprezentaţii cu spectacolul de operă pentru copii „Hänsel şi Gretel”, pe muzica lui Engelbert Humperdinck. În repertoriu au fost incluse şi spectacolele de musical „Scripcarul pe acoperiş” şi „My Fair Lady”, iar în 25 martie scena operei va găzdui o gală de balet.

Teatrul german deschide luna în 7 martie cu o premieră, „Hotel PM”, un spectacol de teatru-dans care aduce pe scenă întâmplări absurde şi neaşteptate care au loc într-o cameră de hotel, un spaţiu simbolic în care trăirile umane sunt caricaturizate. O altă premieră, „Mai uşor cu bunicuţa” – povestea tragi-comică şi plină de aventuri neprevăzute a unei familii care vrea să emigreze în Germania – este programată în 15 martie în sala Studio a teatrului. Vor mai avea loc reprezentaţii cu spectacolele „Electra” şi Nepal”. Tot în această lună, teatrul german va avea trei reprezentaţii cu spectacolul „Pescăruşul” pe scena teatrului municipal Esch-sur-Alzette Luxemburg, iar în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru „Reflex” de la Sfîntu Gheorghe are programate trei spectacole cu piesa „Moliendo Café”, o coproducţie realizată cu teatrul maghiar Csiky Gergely.

in spatele cortinei

La cererea publicului, teatrul de păpuşi Merlin va programa la începutul lunii martie „Albă ca Zăpada”, primul spectacol jucat cu casa închisă. Teatrul a lansat şi proiectul „În spatele cortinei”, care înseamnă, pe lîngă vizionarea spectacolelor, vizite în ateliere şi în depozitul de păpuşi, unde au loc mici demonstraţii de animaţie. Proiectul se doreşte a fi, totodată, o alternativă atrăgătoare pentru proiectul şcolar „Săptămâna altfel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.