Premiu important obținut de un cercetător de la Universitatea de Vest din...

Premiu important obținut de un cercetător de la Universitatea de Vest din Timișoara. Ce a descoperit

0
DISTRIBUIȚI

universitatea de vest timisoara

Un profesor de la Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara a fost premiat de Academia Română.


Cercetătorul Daniel Vizman, care lucrează în domeniul creșterii cristalelor, unul cu tradiție la universitatea timișoreană, a fost distins cu premiul „Constantin Miculescu” al Academiei, secția Științe Fizice, pentru grupul de lucrări „Modelarea proceselor de creștere a cristalelor”. Acestea au fost publicate în anul 2012 în două reviste internaționale.

Profesorul Daniel Vizman a vorbit în articolele sale despre parametrii de care depinde calitatea cristalului, dar și despre influența pe care un agitator mecanic o are asupra curgerii topiturii și asupra formei interfeței de solidificare. Pe această linie, în anul 2013 au mai fost publicate trei articole care propun idei novatoare pentru controlul topiturii bazate pe folosirea câmpurilor magnetice și electrice.

„Dincolo de oferta educațională, performanța unei universități se măsoară prin rezultatele cercetării științifice. Ne bucurăm de oameni excepționali. Domnul Vizman este unul dintre acești specialiști care produc rezultate echivalente cu ale colegilor din centrele universitare consacrate în lume. Mai mult, acești profesioniști lucrează direct cu studenții și îi pregătesc pe măsura lor”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.