Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, anchetat de DNA pentru că a FAVORIZAT o...

Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, anchetat de DNA pentru că a FAVORIZAT o firmă din Timişoara. Vezi cu cât a fost prejudiciat statul

1
DISTRIBUIȚI

Silvian-Ciuperca

Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, pesedistul Silvian Ciupercă, a fost ridicat astăzi şi dus de anchetatori la DNA, după ce pe numele lui a fost emis un mandat de aducere, într-un dosar în care este suspectat de complicitate la abuz în serviciu, potrivit unor surse judiciare. Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că Silvian Ciupercă (PSD)este suspectat de fapte de complicitate la abuz în serviciu şi folosirea influenţei pentru a fi acordate contracte de consultanţă pentru SC Consult Invest. Silvian Ciupercă este preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Ialomiţa şi membru în Comitetul Executiv Naţional PSD.

Potrivit unor documente ale procurorilor DNA din acel dosar, obţinute de Mediafax, preşedintele CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă, ar fi favorizat o firmă din Timişoara, căreia i-ar fi fost concesionat, în mod fraudulos, un teren agricol de 495 de hectare, prejudiciind astfel bugetul instituţiei cu aproape 200.000 de lei pentru fiecare din cei 35 de ani ai duratei contractulului.

„Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ciupercă Vasile Silvian, abuzând de prerogativele funcţiei deţinute a favorizat interesele economice ale SC Green Harvest SRL Timişoara, în detrimentul bugetului de stat Ialomiţa, prin atribuirea, în mod fraudulos,a contractului de concesiune a unei suprafeţe de 495,6583 ha, teren agricol, aparţinând domeniului privat al judeţului Ialomiţa, ce a făcut obiectul licitaţiei din data de 14.04.2014”, se menţiona în documentele citate.


Acţionarii firmei Green Harvest SRL sunt cetăţenii italieni Concino Roberto şi Concino Angelo, care deţin câte 21%, în timp ce CL Agricultural Investments Ltd din Marea Britanie, deţine 58% din părţile sociale.

1 COMENTARIU

  1. Cum incearca aceasta clica PSD,SA NE PROSTEASCA,presedintele consiliului judetean Ialomita,asta facea terminase toate treburile judetului,ramaseseun micut contract de consesionare de teren agricol,din domeniul privat al judetului.Adus la DNA,erea foarte vocal,stia ce-l asteapta,nu cerea clementa ,chiar ne etala o mina de puritate absoluta.UN NEMERNIC,UN IMBUIBAT al sistemului corupt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.