Primar din vestul țării, ridicat de DNA și dus la București în...

Primar din vestul țării, ridicat de DNA și dus la București în dosarul care o vizează pe Elena Udrea

0
DISTRIBUIȚI

primar lupeni resmerita cotidianul

Procurorii DNA au efectuat astăzi percheziții la casele unui primar și doi oameni de afaceri din vestul țării, dar și la trei firme, în dosarul în care sunt vizați fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, dar și fosta candidată la fotoliul de președinte Elena Udrea, dar și alte persoane suspectate de fapte de corupţie, în dosarul „Gala Bute”.

Anchetatorii au descins la casa primarului din Lupeni, Cornel Resmeriţă (foto), și la doi oameni de afaceri din Hațeg, județul Hunedoara.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că în această cauză se fac cercetări care vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în cadrul unor proceduri de achiziţie, prin programe finanţate din fonduri publice şi din fonduri europene.

Procurorii fac 18 percheziţii în patru județe printre care și Hunedoara și în Capitală, la sediile mai multor firme şi la locuinţele unor persoane, a precizat DNA.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii fac percheziţii şi la locuinţa primarului din Lupeni, judeţul Hunedoara, Cornel Resmeriţă, precum şi în Ilfov – la locuinţele lui Ştefan Lungu (Corbeanca) şi Adrian Gărdean (Hațeg), Hunedoara – la Miron Lupulescu (Haţeg) şi Prahova – la Gheorghe Nastasia (Buşteni).

Tot în judeţul Hunedoara sunt percheziţii la firmele Termogaz Company din Haţeg, Rogard Coom Impex SRL, tot din Haţeg, Consmin SA din Petroşani şi Last Time Studio SRL din Câmpina, au precizat sursele judiciare.

Omul de afaceri Adrian Gărdean, care controlează SC Termogaz Company SA, este suspectat că a transferat în contul SC Europlus Computers SRL sumele de 900.000 de lei, la 28 decembrie 2011 şi 2,1 milioane de lei, la 29 decembrie 2011.

„Pentru a justifica aceste plăţi, între cele două societăţi comerciale s-a încheiat un contract de publicitate având ca obiect prestarea de servicii cu ocazia galelor de box ce urmau să fie organizate de Obreja Rudel”, se arată în documentele citate.

Opt persoane vor fi duse la audieri la sediul central al DNA, printre care şi Obreja, Lungu, Gărdean şi Resmeriţă.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

UPDATE Primarul din Lupeni, Cornel Resmeriţă, a fost ridicat de acasă și va ajunge la București, la sediul DNA, pentru a fi audiat.


Potrivit unor surse judiciare, Resmeriţă, este suspectat că în anul 2011 a dirijat către două firme o parte din banii primiţi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), condus de Elena Udrea, pentru un contract de achiziţie publică atribuit cu încălcarea dispoziţiilor legale, potrivit unor surse judiciare. Valoarea contractului, care viza realizarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a staţiunii turistice Straja, ar fi fost supraevaluată, iar plata s-ar fi realizat în baza unor înscrisuri falsificate, cu ajutorul unei finanţări alocate de către MDRT în regim de urgenţă.

Ministerul ar fi alocat pentru respectivul contract, semnat de primarul Cornel Resmeriţă şi de directorul general al societăţii Termogaz Company SA, Miron Lupulescu, suma de 12 milioane de lei. Banii au fost transferaţi de Primăria Lupeni după doar o săptămână, pe 21 decembrie 2011, în conturile firmei Termogaz. Ulterior, Termogaz Company SA a transferat banii din contul de trezorerie în conturile curente, iar pe 28 şi 29 decembrie 2011 a realizat două plăţi, în valoare totală de 3 milioane de lei, către societatea Europlus Computers SRL, administrată de Rudel Obreja. Pentru a justifica plăţile între cele două firme s-a încheiat, conform surselor, un contract de publicitate având ca obiect prestarea de servicii cu ocazia galelor de box ce urmau să fie organizate de Rudel Obreja.

Foto: cotidianul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.