EXCLUSIV Primăria Timişoara, executată silit pentru 3,4 milioane euro. Vezi pentru ce...

EXCLUSIV Primăria Timişoara, executată silit pentru 3,4 milioane euro. Vezi pentru ce şi cum s-a opus până acum trezoreria. UPDATE Reacția primarului Robu

15
DISTRIBUIȚI

primaria timisoara

Primăria Timişoara trebuie să plătească unei firme suma de 3.428.892 euro ca despăgubiri în urma unei sentinţe definitive a Tribunalului Timiş. SC GPG Company SRL a dat în judecată municipalitatea după ce în calitate de chiriaş al ştrandului Termal a făcut o serie de investiţii cu acordul proprietarului. La câteva luni după ce amenajările au fost gata, Primăria Timişoara a decis să scoată toată locaţia din nou la licitaţie pentru a fi închiriată. În 2009, când municipalitatea a decis acest lucru, fără a ţine cont de investiţiile făcute de firmă, societatea a dat în judecată Primăria Timişoara, solicitând să-i fie plătite lucrările de refacere a ştrandului, care au durat aproape patru ani de zile. După cinci ani de procese, în aprilie 2014, Tribunalul Timiş a dat, definitiv, dreptate firmei şi a obligat Primăria Timişoara să-i plătească 3.428.892 euro.

Conform legislaţiei, Primăria Timişoara a fost notificată, având la dispoziţie şase luni în care putea să plătească despăgubirile dispuse de instanţă.


Pentru că administraţia locală nu a dat niciun semn, firma a apelat la executor judecătoresc pentru executarea silită. Au fost trimise adrese privind înfiinţarea de popriri către toate băncile unde Primăria Timişoara are conturi şi la Trezoreria Timişoara. Surpriza executorului Cristian Jurchescu a fost că atunci când s-a dus la trezorerie a constatat că instituţia a refuzat să pună în aplicare dispoziţia sa. „Sunt rău intenţionaţi cei de la Primăria Timişoara şi cei de la trezorerie. Lucrează pe o mână. Sunt ca papucul cu tocul. După ce ne-au ţinut în proces din 2009, acum refuză să se supună unei sentinţe definitive. Este abuziv ce fac acum. O să-i fac plângere penală şefului de la trezorerie  pentru abuz în serviciu şi vom solicita, de asemenea, demisia acestuia şi daune morale. Vom acţiona în instanţă pentru validarea popririi cu concursul forului judiciar”, a declarat pentru PRESSALERT.ro Luiza Brăbece, jurista firmei. Dacă nu vor reuşi să ia banii din conturile municipalităţii, reprezentanţii firmei pot să pună sechestru asigurator pe bunurile Primăriei Timişoara până la acoperirea valorii despăgubirilor.

UPDATE Primarul Nicolae Robu s-a declarat resemnat, spunând că „nu ne putem opune deciziei instanței”, mai ales că aceasta este definitivă. Edilul-șef a mai spus că va cere o eșalonare a datoriei, pentru că „nu avem de unde să scoatem pe loc 3,4 milioane de euro”.

15 COMENTARII

 1. Ciudata decizia tribunalului. Nu cred ca in contractul de inchiriere era prevazut ca Primaria va suporta costul oricaror investitii facute de chirias. DNA? Poate ar fi cazul sa lucrati si in Timisoara?

 2. Domnule Robu,ati avut la dispozitie un termen de sase luni sa platiti despagubirile dispuse de instanta si spuneti ca nu aveti de unde sa scoateti pe loc 3,4 milioane de euro.Timisoreni sunt inteligenti,pe cine vreti sa prostiti?Bravo!

 3. Sint si eu curioasa sa vad unde au fost efectuate lucrari de 3 milioane si jumatate de euro adica contravaloarea a 3 blocuri pe acel spatiu.Din curiozitate m-am uitat pe site-ul instantelor si am constatat ceva ciudat. Niste nume ale autorilor acestei hotarari se apropie de o afacere soldata cu arestarea unui judecator din Timisoara. ALO ! DNA dormi in izmene?

  • Bai Daniele, daca o ataci in asa hal pe av. Obirsanu, ai niste interese mari acolo! Cred ca aceasta doamna, are mai mult curaj decit mataluta! Probabil , faci in izmene de frica, daca te cauta DNA-ul!

 4. Primarul Nicolae Robu s-a declarat resemnat…S-a spalat pe maini,TREZORERIA MUNICIPIULUI TIMISOARA,se opune instantei…Clar ea va avea de suferit

 5. Inca o data se dovedeste ca DNA-ul din Timisoara nu -si indeplineste atributiile legale ! Dupa inchirierea Strandului Termal arabii au mimat timp de patru ani efectuarea unor investitii la Strandul Termal.Erau investiitii de vitrina menite sa induca in eroare opinia publica cum ca la Strandul Termal se lucreaza….S-a pus fainta nevandabila pe vechiul gard, palmieri de plastic ca decor si spre final s-a construit in mod ilegal o cladire (in evident conflict cu fuctionalitatea normala a strandului) linga noua intrare de la strand!Cam acestea sunt toate investitiile facute !In nici un caz acestea nu au costat mai mult de 500 mii de euro!
  Cum s-a putut ajunge la despagubiri de 3 milione si jumatate de euro???Foarte simplu! Cu complicitatea celor din Primarie care au incheiat contractul si cu ….multa rabdare!Deja la data incheierii contractului se stia finalul… Primaria (adica noi contribuabilii timisoreni)va fii obligata sa platesca milioane de euro pentru asa zisele investiitiii.Orice chiarias onest are tot interesul sa exploateze bunul inchiriat cit mai repede pentru a nu avea pierderi financiare..Arabii au procedat exact pe dos.Timp de patru ani s-au facut doar ca fac investitii…urmarind sa se uite starea reala in care a fost preluat strandul si sa incarce asa zisa investitie cu facturi care nu au nici o legatura cu strandul (s-au pregatit temeinc pentru expertiza judiciara care urma). Aceasta mascarada a fost posibila cu complicitatea celor din primarie care au incheiat contractul.Clauzele acestuia au fost astfel formulate incit sa duca la actualul deznodamint!Asa zisul conflict dintre arabi si Primarie a fost un teatru ieftin care nu a urmarit decit sa induca in eroare opinia publica!Si iata ca le-a reusit! Fara indoiala ca o responsabilitate importanta revine si instantelor de judecata care au fost cel putin superficiale atunci cind au judecat cauza > Cei mai vinovati sunt insa expertii judiciari care au intocmit expertizele care au stat la baza hotaririlor judecatoresti. Aceste expertize sunt vadit netemeinice ducind la concluzia aberanta ca s-ar fii investit in strand 3 milioane si jumatate de euro in conditiile in care cu acesti bani s-ar putea face 2 astfel de stranduri de la firul ierbii!!!
  Cit de fantasmagorice sunt aceste expertize ar iesi la iveala fara nici un dubiu in momentul vinzarii la licitatie a strandului cind pretul acestuia nu s-ar ridica la nivelul asa ziselor investitii (palmieri de plastic si alte butaforii orientale…).Cei care au incheiat acest contract trebuie de urgenta trasi la raspundere!!!!Altfel noi timisorenii vom plati paguba !

 6. Pt totii care sunteti ìn necunostinta de cauza…nu mai criticatii ceea ce nu stiti ..oamenii aceia au facut investitii mult mai mari …voi habar nu aveti ce vorbiti….

 7. Pt toti care vb fara cunostinta de cauza …an acel strand au fost investiti banii grei …m i se pare corect ca oamenii sa fie despagubiti ….daca erati voi an loc tot ada a ti fi comentat fraierilor …habar nu aveti cat sunteti de anapoiati….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.